Reteta dobrogeana: Plachie ca in Delta Dunarii

Reteta “Plachie dobrogeana“ face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este primita de la Pensiunea Cherhana din Delta Dunarii, Localitatea Crisan, Tulcea.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

PLACHIE DOBROGEANA (din crap sau alt peste)

 

·         Crap (sau alt peste) fara cap          1,400

·         Ceapa                                            1,500

·         Ulei Arpis                                      0,100

·         Pasta de tomate                             0,100

·         Boia de ardei                                 0,002

·         Vin alb sec                                    0,100 l

·         Usturoi                                          0,03

·         Piper macinat                                0,002

·         Foi de dafin                                  0,00025

·         Rosii prospete                               0,500

·         Patrunjel verde                              0,050

·         Sare                                               0,030


Crapul se curata, se spala si se portioneaza in 10 bucati si se prajeste.

Ceapa se curata, se spala, se taie solzi. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt, pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Ceapa se caleste in apa. Se adauga rosiile cuburi.
Dupa ce s-au inabusit se adauga pasta de tomate, boia, piper, foi de dafin, usturoi, apa fiarta 1 l si sare. Se fierbe sosul 10-15 minute si se adauga bucatile de peste care se vor acoperi cu legumele fierte si se introduce tava in cuptor 20 min, la temperatura moderata.

Spre sfarsitul fierberii se adauga vin si se sareaza dupa gust. Se serveste cu patrunjel verde deasupra si mamaliguta.

Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod