Recomandari pentru o cina romantica de Valentine’s Day!

Mai sunt cateva zile pana la Valentine’s Day, sarbatoarea indragostitilor. Declaratiile de dragoste, cadourile-surpriza si cina romantica au devenit un “ritual” al zilei de 14 februarie, pentru cei care se iubesc si vor sa isi declare dragostea. O cina speciala, cu ingrediente afrodisiace, va fi preludiul pentru ceea ce urmeaza in dormitor – dragostea trece si prin stomac, se stie!

Nimic nu este mai potrivit pentru o seara speciala decat o cina preparata cu ingrediente afrodisiace, iar natura este deosebit de generoasa la acest capitol! Dan Tonescu, bucatar sef in cadrul grupului City Grill, va propune cateva ingrediente care nu ar trebui sa lipseasca la cina de Valentine’s Day!



Avocado. Poate fi folosit in salate, dar si in deserturi. Salata in care, pe langa avocado, adaugati fasole verde, cozi de creveti pregatiti inainte cu ulei de masline, busuioc (alt afrodisiac), lime, sare, piper si ghimbir, radicchio si un dressing vinaigrette va fi, cu siguranta, apareciata!  

Spanacul. Se poate folosi in salata.
Alaturi de spanac, puteti adauga capsuni, nuci (afrodisiace si ele), branza Roquefort si un dressing de portocale.


Sparanghelul alb sau verde poate fi o garnitura excelenta daca dupa ce l-ai blansat, il tragi in putin unt si il servesti langa un platou cu peste sau fructe de mare. Pestele sau fructele de mare trebuie sa aiba in compozitie si un pic (un pic, da? ) de usturoi, la randul lui, un condiment afrodisiac.

Busuioc. Il poti adauga la o portie de tagliatele facute in casa cu fructe de mare trase in ulei de masline, langa care ai adaugat rosii cherry, telina, ardei iute proaspat (si acesta face parte din condimentele cu impact asupra dorintelor de dupa masa).



Stridiile. Casanova manca pana la 50  de stridii pe zi, se spune. Stridiile trebuie sa fie proaspete si sa fie desfacute exact in momentul servirii. Se pastreaza pe pat de gheata in frigider si se pot servi ca atare, cu sare si lamaie. Alternativ, carnea de la stridii se blanseaza pentru 1-2 minute la foc mic  si se scoate pe un servet. Carnea de stridii blansata se serveste cu sos facut din maioneza, capere, tarhon, mustar Dijon (afrodisiac), galbenus de ou fiert tocat marunt, otet, cornison murat tocat marunt, piper. Se decoreaza cu un albus de ou fiert tocat marunt. In cochiliile ramase se pun alge marine.


Hrean. Se serveste ca atare, langa un rasol de vitel gatit la foc mic in vin rosu, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar, cimbru, 2-3 cuisoare (si ele din aceeasi categorie de condimente pentru “pofte”), iar la sfarsit punem putina coaja de la o lamaie maturata. Alaturat adauga o portie de legume sauté si vei avea o cina minunata.

Si pentru ca desertul este vedeta unei seri speciale, ce poate fi mai potrivit decat ciocolata?
Ciocolata in combinatie cu capsunile, cu ghimbir, cu petale de trandafir macerate si inca in multe alte combinatii pot face ca seara sa fie perfecta, iar povestile de dragoste sa prinda contur.

Scortisoara adaugata la “banalul” lapte de pasare poate stimula dorinta.
Indiferent de alegerea facuta, un pahar de vin sau o cupa de sampanie vor pune sangele in miscare si vor trezi dorintele.

Si nu uitati ca un buchet de flori in mijlocul mesei va face ca amintirea acestei seri sa ramana pentru totdeauna in inima voastra!

Doamnelor si domnisoarelor, la mancarea usor picanta, adaugati putina dragoste si un pic de mister! Happy Valentine’s Day!