Pe lângă precizia milimetrică şi răbdare de fier, camuflajul este specialitatea oricărui lunetist experimentat. Un sniper care îşi trădează poziţia îşi pierde avantajul tactic şi nu poate supravieţui pe câmpul de luptă, astfel că el trebuie să se confunde perfect cu terenul din jur.
Simon Menner, un fotograf din Berlin, a dorit să arate cât de buni sunt lunetiştii germani în materie de camuflaj şi, spre surpriza sa, armata s-a arătat deschisă la solicitarea de a face câteva fotografii.
Prima sesiune foto a avut loc în nordul Germaniei, în apropiere de Marea Baltică, iar a doua s-a desfăşurat în Alpi. Armata germană l-a invitat pe Menner chiar şi în Afganistan.
În unele imagini există mici indicii care trădează poziţia lunetistului, cum ar fi ţeava armei, dar în altele este imposibil să-ţi dai seama unde se află trăgătorul. Menner a explicat că în majoritatea fotografiilor acesta se află la o distanţă de 10-15 metri de obiectivul camerei foto, dar în situaţiile de luptă lunetistul se poziţionează la cel puţin 800 de metri de ţintă.
Cu aceste informaţii şi cu un spirit de observaţie foarte ascuţit, poţi încerca să-i identifici pe lunetiştii din imaginile sale.
Dacă nu reuşeşti, după fiecare cadru găseşti fotografia care îi dezvăluie poziţia.
Posteaza comentariu