Recomandarea Cinemagia: Freud, noul serial original Netflix: hipnoză, băi de sânge, sex și droguri

„Nu e un punct rău de plecare pentru un personaj și sentimentul este că seria va face o treabă bună transformându-l pe Freud, părintele psihanalizei, într-un detectiv”, scrie publicația Decider

Freud, noul serial original Netflix, ocupă astăzi locul doi în clasamentul popularității în țara noastră, așa că Cinemagia îi dedică un articol special.

Premisa serialului este cât se poate de captivantă - dornic să își facă un nume în Viena secolului al XIX-lea, tânărul Sigmund Freud va face echipă cu o clarvăzătoare și cu un detectiv, începând să rezolve o serie de crime misterioase.

„Regizorul Marvin Kren, alături de scenariștii Stefan Brunner și Benjamin Hessler, îl imaginează pe Freud ca pe un Sherlock Holmes vienez, obsedat de muncă, dependent - la finalul secolului al XIX-lea - de narcoticele de cea mai bună calitate și dornic de sex.

Nu e un punct rău de plecare pentru un personaj și sentimentul este că seria va face o treabă bună transformându-l pe Freud într-un detectiv”, scrie publicația Decider.

Pe de altă parte, tv.avclub.com notează că „thrillerul psihologic este plasat în Viena anului 1880, cu un Sigmund Freud (Robert Finster) în vârstă de vreo 20 și ceva de ani lucrând la spital, la ani distanță de la publicarea oricăreia dintre lucrările lui, cele care l-au transformat în fondatorul psihanalizei.
Dar povestea de origine pe care echipa creativă compusă din Marvin Kren, Stefan Brunner și Benjamin Hessler au imaginat-o pentru această figură emblematică a secolului XX e mai mult în linia revizitării naive a istoriei lui Abraham Lincoln cu filmul Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Sezonul 1 e mai mult impregnat cu sânge și horror decât ancorat în elementul istoric, deși tensiunile cu imperiul Austro-ungar sunt fondul pe care se desfășoară povestea.
Acestă îndepărtare de la ideea de film biografic ar putea fi apreciată dacă serialul nu l-ar trata pe Freud ca pe un iubitor de cocaină și doctor în devenire, plus ca pe un simplu martor la crimele și haosul din jur”. Citește continuarea pe cinemagia.ro