Recomandarea Cinemagia: 14 filme despre pandemii. Ne exorcizează fricile

Rezervați-vă o săptămână pentru aceste filme și rămâneți acasă!

Evenimentele recente poate ne dau spaime și insomnii, dar filmul e o cale de a experimenta frici într-un mediu sigur; așadar, aceste producții despre epidemii ar putea să ne liniștească.

A șaptea pecete (1957) - Dacă nu ați văzut capodopera lui Ingmar Bergman, acum e momentul să o vedeți - chiar dacă numai pentru a o înțelege în contextul culturii pop. Plasată în timpul Marii ciume din secolul XIV, filmul este despre un cavaler care îl întâlnește pe îngerul morții.

Începe o partidă de șah pe care o joacă având ca miză însuși sufletul său.

The Last Man on Earth (1964), The Omega Man (1971), I Am Legend (2007) - romanul lui Richard Matheson din 1954 I Am Legend a inspirat trei adaptări foarte diferite. Toate au ceva în comun: o epidemie care a lichidat cea mai mare parte din omenire și supraviețuitorii care, cu excepția personajului principal, devin vampiri. Varianta cu Will Smith din 2007 a păstrat titlul dar a eliminat cam totul legat de marea turnură din carte.
Filmul lui Vincent Price din 1964 păstrează cel mai bine acțiunea, dar cu bugetul minim. Sau vedeți varianta mai comercială a lui Charlton Heston din 1971.

The Andromeda Strain (1971)
- Inspirat din romanul lui Michael Crichton, filmul urmărește o echipă de oameni de știință care investighează un organism infecțios căzut pe Pământ din spațiu în apropierea unui mic orăşel american. Toţi locuitorii din oraş mor imediat, cu excepţia unui bătrân şi-a unui bebeluş.
Vom da un mic spoiler spunând că oamenii de știință vor reuși să salveze situația, așa că stați liniștiți. Evenimentele sunt prezentate realist, iar explicaţia este cât se poate de ştiinţifică.

Dawn of the Dead (1978/remake în 2004)
- clasicul lui George A. Romero din 1978 nu este doar o satiră inteligentă la adresa consumerismului. Este de asemenea o perspectivă asupra apocalipsei zombie văzută ca o epidemie.
Și dacă remake-ul semnat Zack Snyder a renunțat la latura satirică, a făcut-o accentuând elementul morbid. Ambele sunt filme de referință când vorbim de o pandemie. Citește continuarea pe cinemagia.ro

1 Aprilie 2020