Este una dintre mostenitoarele imperiului Mobexpert, are 23 de ani, a studiat in Anglia si are pana in acest moment doua afaceri proprii.
Este una dintre mostenitoarele imperiului Mobexpert, are 23 de ani, a studiat in Anglia si are pana in acest moment doua afaceri proprii. Este tanara, frumoasa si are foarte multe planuri ambitioase pe care vrea sa le duca la bun sfarsit. Declara ca nu-i place sa fie intretinuta si ca-si doreste sa-si castige singura banii. Am stat de vorba cu Ioana Sucu care a vorbit in exclusivitate pe Eva.ro despre afacerile sale, despre relatia pe care o are cu oamenii din subordine, dar si despre cum este viata ei.
De curand a redeschis resturantul din incinta Mobexpert Pipera, The Library, iar acesta este job-ul care-i ocupa majoritatea timpului, insa are grija sa nu-si neglijeze familia si prietenii, foarte importanti pentru ea.
Esti considerata un copil de bani gata, o prejudecata in Romania. Te deranjeaza ca esti privita astfel?
Sincer nu ma intereseaza cum sunt privita, eu stiu cine sunt, ma intereseaza cum ma privesc oamenii cu care intru in contact, familia, cunostintele, prietenii, oamenii cu care lucrez. Restul, daca nu sunt capabili sa priveasca esenta si privesc doar ambalajul, nu ma intereaza. Este ca si cum ai incerca sa convingi o lume intreaga ca tu esti alb sau ca esti negru. Nu se poate. 1, 2, 3, 4, 100 tot te vor privi asa cum vor ei. Nimeni nu intelege ca parintii mei au construit timp de 15 ani ceva si ca abia dupa 10 si-au permis sa-si ia o masina, o casa. Oamenii se multumesc sa comenteze situatia actuala, dar se intreaba cineva care era situatia acum 15 ani? Nimeni nu se uita la cum era, se uita numai la cum este.
Ei nu inteleg ca acesti oameni au muncit, si-au sacrificat viata de familie, si-au sacrificat timpul liber, pentru un scop anume, pentru a castiga mai bine, pentru a ne oferi mie si surorii mele o viata mai buna.
Vorbesti de sacrificiu, este o cheie catre succes?
Categoric, sacrificiul este secretul succesului. Eu consider ca un antreprenor, un manager, trebuie sa fie prezent in afacerea lui, daca nu 24 din 24, macar 12 din 24. Nu ma refer aici neaparat la prezenta fizica. Chiar daca nu esti fizic prezent, trebuie sa te gandesti in permanenta ce trebuie sa mai faci pentru afacerea ta. In momentul in care ai alocat mai mult timp vietii personale sau unei alte afaceri sau te-ai implicat in proiect diverse, nu te poti astepta ca rezultatele sa fie aceleasi.
Cum a fost copilaria ta?
Frumoasa, ca vechile copilarii, cand erai la bloc, cu toti prieteii, colegii, jucai leapsa, elasticul.
Iti e dor de vremurile acelea?
Imi e dor si imi pare rau ca nu le mai vad acum la cei mici, pentru ca imi dau seama ca nici copii mei nu vor avea parte de copilaria pe care am avut-o eu. Acum lumea este preocupata de jocuri, telefoane, calculatoare.
Ai avut o copilarie normala?
Bineinteles, eu sunt un om normal, cu o copilarie si cu o viata normala. Spre deosebire de alte pareri din exteriorul familiei si al cunostintelor mele, noi suntem niste oameni chiar foarte normali, avem niste parinti care ne-au crescut cu foarte mult bun simt.
De la ei si de la bunicii mei, care au fost foarte prezenti in viata noastra de la 2-3 ani, am invatat niste principii si valori foarte importante. Tata a fost mai insistent in a face foarte bine diferenta intre afacere si familie, intre valoarea banului castigat si valoarea banului primit. Mama a fost ceva mai darnica si mai apropiata de noi si este in continuare. Aceasta situatie este valabila si astazi.