Gastronomia romaneasca, la Bucharest Food Festival

Iubita, ignorata, poate chiar dispretuita, dar mai ales de multe ori contestata, gastronomia romaneasca a fost onorata - poate pentru prima oara la acest nivel - prin organizarea, in perioada...

Iubita, ignorata, poate chiar dispretuita, dar mai ales de multe ori contestata, gastronomia romaneasca a fost onorata - poate pentru prima oara la acest nivel - prin organizarea, in perioada 16-19 octombrie, a evenimentului "Bucharest Food Festival", un spectacol gastronomic dedicat producatorilor, degustatorilor si cunoscatorilor domeniului culinar.

Organizat de Zarva Communication si Morevents, in parteneriat cu Primaria Capitalei, festivalul dispune de o zona amenajata special in parcul din Piata Unirii, care depaseste 5.000 mp, dintre care mai mult de 3.500 mp sunt acoperiti cu corturi extinse.

Aici, bucatarii diferitelor restaurante prezente la eveniment, dar si producatori de alimente, contribuie la crearea unui spectacol culinar inedit.

"Dupa indelungi pregatiri, discutii in vederea participarii cu restaurante si producatori si securizarea spatiului, am deschis portile acestui eveniment, pentru care am primit deja multe reactii pozitive din partea vizitatorilor.", a declarat Georgiana Ionescu, organizator eveniment, Zarva Communication si Morevents.

Aceasta a adaugat apoi ca "festivalul reprezinta, intr-adevar, o noutate in Romania, nu insa si la nivel international, unde astfel de evenimente sunt des intalnite si apreciate.

Speram insa ca acesta sa fie doar inceputul unui sir de evenimente dedicate gastronomiei, pe care sa le transformam intr-o traditie".

Spectacol gastronomic, concursuri, recitaluri si... noi recorduri

Oferta disponibila in cadrul evenimentului include aproximativ 15 restaurante participante, acoperind gusturi si pretentii culinare diverse, dar si producatori de alimente ecologice, alaturi de producatori slow food din toata tara, insumand, per total, 40 de expozanti. Puteti incerca atat preparate ale restaurantelor romanesti, pregatite "ca la mama acasa", dupa cum ne asigura organizatorii, cat si preparate deosebite ale bucatariei nemtesti, italienesti sau asiatice.

Daca va plimbati printre standurile incarcate cu variate produse (de la miere ecologica, pana la carnati de Plescoi si urda), cu siguranta veti gasi ceva care sa va fie pe plac sau macar sa va atraga atentia. Zona de tasting se afla, de asemenea, la dispozitia vizitatorilor, oferindu-le acestora ocazia de a degusta diferite produse alimentare ecologice, traditionale sau preparate pe loc.

In plus, spectacolul culinar pus in scena de festival va fi intregit prin prezenta maestrilor in arta gastronomica, care vor pregati diferite bunatati. Cei interesati de prepararea unor retete inedite, de insusirea unor mici trucuri gastronomice sau pur si simplu de cizelarea aptitudinilor de bucatar pot participa la mini cursuri de gatit, sustinute de bucatari cu experienta, chiar in incinta festivalului.

Partea de divertisment este asigurata de artisti precum Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Mircea Vintila, Nicu Alifantis & ZAN, care vor sustine recitaluri, dar si de Fanfara Militara, care concerteaza in fiecare zi a festivalului.

17 Octombrie 2008
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • parvu cornelia pe 14 Iun 2012, 20:19
    gastronomie

    mie imi place foarte mult sa citesc foarte mult gastronomia

    0
    0

  • parvu cornelia pe 14 Iun 2012, 20:17
    gastronomie

    mie imi place sa citesc despre gastronomie.

    0
    0

  • ionescunatalia pe 18 Oct 2008, 11:01
    bucataria romaneasca

    In 1995, am primit o bursa in Franta. Din fericire, o prietena, profesoara la Cluj, mi-a dat adresa unei prietene a ei, parizianca, la care am si stat cele doua luni, in care am parcurs mult din Europa - am primit printre primii viza Schengen- si destul din Franta. I-am declarat lui Annie ca eu stiu sa gatesc bine, dar ca in Regat, nu ca in Ardeal, daca e de acord... Mi-a precizat fericita ca nu suporta cartofii in casa, deh, amintiri din copilarie...Si atunci, in primele sapte zile a trebuit sa fac destule, pentru ca a venit Pastele Catolic. Norocul meu a fost ca aveam cateva puncte comune in preferinte, punctul forte fiind ciupercile, sa precizez ca Annie nu stia sa gateasca, dar MAMALIGA a constituit chiar un pretext pt gazda mea sa ajunga destul de departe fata de serviciul ei, atunci cand nu aveam eu drum, sa cumpar un fel de malai, care este mult mai grisat decat la noi, dar si mult mai bun. Prin urmare, am de cateva zeci de ori mamaliguta, cu ciuperci ciulama, ciuperci tocanita, cu pui cu ciuperci, cu ostropel de pui, am facut o pseudo-ciorba, ca nu aveam borsul nostru de pus in anumite ciorbe, am mancat singura cartofi prajiti pe la fast-foodurile respective. Greu a fost cu mararul frumos mirositor, care in Franta nu exista, mai luam fenicul care are un mot ca un marar... Nici nu stiti cat de mult m-am bucurat ca am putut reprezenta Romania, nu numai prin calitatea mea de traducator de lit.franceza stiintifica, calitate in care am si obtinut bursa, ci si prin calitatile mele de...gospodina, intamplarea a facut sa ajung si pe Coasta de Azur, unde am gatit si acolo. Asa ca, fratilor, fara complexe pentru scumpa noastra mamaliga, alintata mamaliguta, cu smantana, cu branza, cu branza si smantana, cu sarmale, pt care, desigur, in tarile unde le poti pregati, deci nemusulmane, iti trebuie varza noastra murata, iata un alt punct forte al nostru... Ce sa mai spun de salata noastra de vinete...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod