Pe parcurs, si-a desavarsit educatia muzicala si stilul interpretativ in strainatate, studiind la Moscova, Viena sau New York, iar apoi a castigat prestigiosul premiu Emmy, precum si "Vioara de Aur". De asemenea, a colaborat cu artisti renumiti, precum Phil Collins, Lou Bega, Seal sau Zucchero.
Pe 12 aprilie va putea fi ascultat si vazut, alaturi de stele mondiale ale patinajului, pe gheata pantinoarului Mihai Flamaropol, din Capitala. Pentru a afla mai multe despre aceste artist desavarsit, iti punem la dispozitie o parte din interviul pe care artistul l-a acordat, in exclusivitate pentru Eva.ro, anul trecut, atunci cand a participat la editia trecuta a spectacolului Kings on Ice.
Spuneti-ne cate ceva despre debutul dumneavoastra in muzica.
Totul a inceput de la gradinita. In aceea perioada eram indragostit de o fata, iar mama mi-a sugerat ca ar fi bine sa-i cant o serenada. Urmand sfatul mamei mele am inceput sa studiez vioara in fiecare zi a anului. In momentul in care m-am simtit pregatit, i-am cantat serenada fetei de care eram indragostit si am fost rasplatit cu un sarut pe obraz. Am fost foarte, foarte fericit. Inca o data muzica a dovedit ca lucrurile bune pot iesi la iveala atunci cand canti si cand pui suflet in ceea ce canti.
Sa vorbim despre visuri! Cele care s-au realizat, cele care inca sunt in plan!
Unul dintre cele mai mari visuri ale mele a devenit realitate atunci cand am castigat Competitia Internationala de Vioara. Am avut si mai am inca foarte multe visuri. Un alt vis de-al meu a fost sa reusesc sa cant cu vioara Stradivarius. De asemenea, acesta s-a realizat. In afara de asta, am avut o sumedenie de alte visuri despre care nu credeam niciodata ca vor deveni realitate. Un exemplu in acest sens este faptul ca am primit premiul Emmy pentru prestatia pe care am avut-o la Eurovision. Unul care nu s-a indeplinit pana acum este acela de a primi un Grammy. O sa muncesc mult pentru a mi-l indeplini.
Care este tara in care ati fost cel mai bine primit?
Peste tot am fost primit bine, insa imi place foarte mult sa cant in Romania. Este o tara speciala cu foarte multe orase si locuri frumoase. Intotdeauna sunt fericit sa cant si sa fiu invitat aici. De fiecare data cand vin aici, am parte de un public fantastic; sunt oameni calzi, sensibili si primitori.
"Sunt foarte fericit sa impart "planta mea speciala" cu alti oameni si sa le impartasesc secretele inimii mele"
Ce ne puteti spune despre vioara Stradivarius la care cantati acum?
Cant cu o vioara Antonio Stradivarius Cremonenfis, construita in 1698. A fost facuta in Cremona, Italia. Este o piesa rosu-auriu lacuita si exista numai 8 in lume de aceeasi valoare si tip. O folosesc cu cel mai mare respect si incerc sa fac in asa fel incat sa o merit. Aceasta vioara ma inspira foarte mult, iar eu incerc sa cant o muzica la fel de valoroasa ca si instrumentul in sine.
Cum ati intrat in posesia ei?
Am castigat-o la Montreal, intr-o competitie organizata de o banca privata din Elvetia si am dreptul sa o folosesc toata viata. Vioara a fost cumparata de ei pentru 50 de ani si eu sunt primul care o foloseste.
Comentarii (3)
"planta mea speciala"? e de fapt "planeta mea speciala". Cat de ridicol...
doamna de sus are dreptate:)) si ati mai uitat ceva :)) "Cate ceva despre oamenii cu care ati lucrat si cine va impresionat cel mai mult." "va" e "v-a". no offense :D
In urma citirii acestui material, as avea de facut urmatoarele observatii: - Primele doua paragrafe din articol sunt copiate CUVANT CU CUVANT dintr-un material publicat pe site-ul eva.ro in urma cu mai bine de 3 ani, cand Edvin Marton a sustinut un concert la Bucuresti. Iata link-ul: http://www.eva.ro/divertisment/pasiune/edvin-marton-si-vioara-stradivarius-ecuatia-artei-la-superlativ-articol-6335.html iar pasajele copiate se regasesc sub intertitlul ‘’O cariera prodigioasa, inceputa inca de la varsta de trei ani... ‘’. Dar nu trebuie sa va spun eu de unde ati copiat fara nicio urma de bun-simt sau etica profesionala, nu-i asa? - Intrebarile puse demonstreaza lipsa documentarii prealabile a interviului. La o simpla cautare pe google ati fi gasit informatiile referitoare atat la vioara Stradivarius pe care canta Edvin Marton, cat si la modul in care a intrat in posesia acesteia. ‘’ Spuneti-ne cate ceva despre cariera dumneavoastra. Cate ceva despre oamenii cu care ati lucrat si cine va impresionat cel mai mult’ – VA impresionat? Jenant… ‘’Povestiti-ne care ceva despre familia dumneavoastra?’’ – CARE ceva? Si ce cauta semnul intrebarii la sfarsitul propozitiei? Intrebarile sunt puse in stil oracol si, cum am spus, denota lipsa documentarii. ‘’Cate ceva despre cariera’’ lui Edvin Marton ar fi trebuit sa stiti dumneavoastra si, prin intrebarile puse, sa dezvaluiti oamenilor ceva ce nu se poate gasi pe net despre artist. In concluzie, mai mult decat penibil: un interviu cu fragmente copiate, cu greseli de ortografie flagrante, cu intrebari puerile, nedocumentat. Felicitari! Sunt convinsa ca nu veti lasa comentariul, pentru asta ar trebui sa fiti capabila sa va asumati raspunderea. Iar plagiatul facut demonstreaza exact contrariul. Insa chiar si asa imi este suficient ca-l veti citi si veti sti ca atitudinea rusinoasa de care ati dat dovada nu a ramas neobservata.
Posteaza comentariu