In plus, daca esti mamica, gandeste-te la beneficiile pe care echitatia le poate avea asupra dezvoltarii copilului tau. Ca orice sport, disciplineaza. In plus, prezenta unui animal in viata copilului este extrem de importanta. Ce-ar fi ca acest animal sa fie chiar un cal?
Pentru a afla mai multe informatii despre acest sport, dar si despre ce inseamna o baza de echitatie, am stat de vorba cu Francisc Petrovici, managerul Bazei de echitatie Corbeanca.
Ce face echitatia pentru tine...
Care sunt beneficiile pe care le aduce echitatia asupra sanatatii?
In primul rand tonusul pentru organism. Poate ca din afara nu-ti dai seama, dar se depune un efort considerabil. Mai mult decat atat, faptul ca interactionezi tot timpul cu animalul, iti da incredere in tine si, pe masura ce avansezi si incepi sa cunosti comenzile, calul iti raspunde pe masura si atunci vin satisfactiile.
Toata lumea crede ca este un sport scump. Cat costa de fapt un curs de echitatie?
Pentru o persoana care vrea pur si simplu sa cunoasca echitatie, exista lectii cu instructor. Orele se desfasoara conform programului nostru de activitate, de marti pana duminica, intre 10 si 18. O lectie costa 50 de lei pentru un adult si 45 de lei pentru un copil. Exista si variante de abonament, de exemplu pentru 10 sedinte primesti una gratuita.
Ca si echipament, de ce avem nevoie pentru a incepe cursurile de echitatie?
In prima faza nu ai nevoie de un echipament special. Nu poti veni pe tocuri, trebuie sa ai niste pantaloni lungi. O pereche de ghete, protectii, o toca, niste manusi... cam acesta este minimul de echipament. Daca este sa ne gandim la costuri: ghetele costa intre 40 si 100 lei, sunt ghete normale, nu speciale, iar toca costa intre 100 si 150 lei.
Exista un program stabilit pentru fiecare cursant?
Nu exista un program. Majoritatea cluburilor sunt in afara Bucurestiului, iar timpul pe care trebuie sa-l aloci unei sedinte este destul mare. Asadar, fiecare vine in functie de programul care-l avantajeaza. Important este sa-ti faci o programare in prealabil, ca noi sa stim. Este important pentru ca dureaza ceva timp pana se pregateste un cal si atunci e bine ca omul sa nu stea sa astepte prea mult.
Cat dureaza o sedinta?
Pentru amatori, acum dureaza 30 de minue. Pana acum 6 luni o sedinta dura 45 de minute insa, din cauza efortului depus pe cal, s-a constatat ca unii dintre clienti se plangeau de febra musculara. Si atunci l-am micsorat. Sunt, insa, persoane care vin si iau 2 sedinte.
Cei care vor sa faca sport de performanta vin de 3 ori pe saptamana. Insa nu exista o regula. Antrenamentul este strict legat de capacitatile calaretului. In plus, daca vrei sa faci performanta trebuie sa ai si niste resurse. Te gandesti ca mergi la concursuri si trebuie sa ai in vedere si cheltuielile. Este adevarat ca mare parte dintre concursuri se tin in jurul Bucurestiului, insa sunt unele care se desfasoara si la Piatra Neamt, la Sibiu, la Slobozia. Atunci trebuie sa-ti aloci si fonduri si timp.
Comentarii (8)
Zambiluta, nu am vrut sa fiu rea, dar am uitat sa pun ghilimele la :bucatareasa si a iesit pe invers. Apreciez acest sport, mai ales ca am un copil care-l practica si l-a schimbat foarte mult in bine. A inceput prin a-si iubi calul, a-l ingriji si apoi sa-l calareasca.Refuza sa foloseasca pintenii si cravasa.Spune ca nimic nu se face in forta.El a reusit in timp sa stabileasca o relatie de parteneriat cu calul sau pe care-l idolatrizeaza. Sie eu il iubesc pe Master One.
Echitatia este cu adevarat un sport nobil!nu stiu de ce sunteti asa de rele si va legati de tot felul de fleacuri .Sunt convinsa ca toata lumea a priceput esenta articolului-este un sport frumos care ajuta la dezvoltarea armonioasa a corpului si la mentinerea tonusului in general.Iti solicita o multime de grupe musculare si te ajuta sa ai o tinuta frumoasa.Am citit anul trecut un articol in UNICA si am vazut ca nu este nevoie neaparat de un echipament special.Trbuie sa ai o pereche de pantaloni care sa-ti permita sa te misti in voie,o pereche de ghete sau cisme cu toc lat si de3-4 cm. inaltime.Manusile nu sunt obligatorii.este bine sa ai protectii.Cowboy-ii poarta echipament special?!
Picpoc, esti tare aspru cu acest articol.Trebuia sa apreciezi faptul ca cineva, fie ea si o bucatareasa a incercat sa vorbeasca despre acest sport. Din pacate prea putini il practica.In Germania daca ai un copil si nu stie sa calareasca se considera ca nu are o educatie completa, asta in situatia in care iti doresti asta pentru copilul tau.
Buna dimineata. Au fost corectate greselile de litera si iti multumesc penntru atentia pe care ai acordat-o materialelor mele de ieri. Chestia cu "bucatarea eva.ro" a fost, insa, putin cam mult... Sa ai o zi buna si... pofta mare!!!!
"Toata lumnea traieste cu impresia ca este o activitate foarte scumpa". Toata lumnea? Serios?
"In Romania sunt doua ramuri: de obstacole si dresaj". Asta cam asa este. Vreascul de obstacole. Si jordia cu care faci dresajul. :) Acum, serios. cine a scris materialul? bucatareasa redactiei eva.ro?
"Este important pentru ca dureaza ceva timp pana se pregateste un cal si atunci e bine ca omul sa nu stea sa astepte prea mult." Am ras minute in sir citind aceasta fraza. Trebuie sa recunosc. Si mie imi ia mult pana ma pregatesc, in special dimineata.
"O pereche de ghete, protectii, o toca, niste manusi... cam acesta este minumul de echipament" minumul de echipament?!? minumul de stiinta a scrierii :)
Posteaza comentariu