In acest moment, Sidney nu-si doreste altceva decat sa-si faca un renume de "prietenul starurilor". Practic, il implora pe directorul Vincent Lepak (Max Minghella) sa ii acorde un interviu, pe cai lingusitoare si nesincere, dar acest lucru ii aduce lui Sidney ocazia de care are nevoie pentru a deveni un editorialist de succes.
De la extraz la agonie...
In ciuda faptului ca pare sa i se fi realizat cel mai important vis din intreaga sa existenta, Sydney abia acum realizeaza faptul ca ceea ce si-a dorit nu coincide cu asteptarile sale. Acum, in ceasul al 12-lea, isi da seama ca esential pentru el este sa se lupte pentru cea pe care o iubeste cu adevarat, precum si faptul ca stralucirea blitzurilor nu compenseaza dragostea.
Asa cum spuneam si la inceput, aceasta pelicula trateaza viata poleita a vedetelor, fuga dupa o fotografie sau un interviu cu cea mai la moda figura a momentului, taxand cu umor frivolitatea si lipsa de substanta a celor care fac parte din aceasta lume. De asemenea, aduce o dovada in plus in favoarea afirmatiei conform careia presa fabrica vedete.
"Daca jurnalismul monden si cultul nebunesc al vedetelor gonflate excesiv nu mai fusesera de multisor luate in balon pe ecran, 'Cum sa ramai fara prieteni' le readuce in atentie, administrand ironii continue si replici vitriolante frivolitatii rentabil intretinute de revistele care fabrica vedete. Cei nelamuriti inca in legatura cu masinatiile indoielnice care urca, treapta cu treapta, tot felul de neispraviti pe piedestalul celebritatii, pot afla din acest film extrem de tonic, destept si non-conformist, cum un agent de presa hraparet si o droaie de jurnalisti lipsiti de scrupule pot fabrica peste noapte nume sonore, livrandu-le publicului interesat.", spune criticul de film Andreea Chiriac.
Un chip frumos, dar gol, pus in fata aparatelor de fotografiat poate fi, fara doar si poate, imaginea de prima pagina a editiei de maine a revistei la care ai abonament. Dar, oare, este suficienta imaginea sau mai este loc si de altceva?
"Povestea excelent scrisa, actorii de mare finete (dintre care se detaseaza Simon Pegg, exceptional comic britanic, practic necunoscut la noi, dar cu antecedente remarcabile in domeniu, si Gillian Anderson, aici intr-o forma uluitoare, dupa nereusitele continuari ale filmului 'Dosarele X', de care s-a plictisit toata lumea), umorul, sarcasmul, dialogurile pline de spirit, vioiciunea si franchetea fac din acest film un moment cu totul special, de relaxare desteapta si meditatie inteligenta.", continua Andreea Chiriac.
Posteaza comentariu