Moş Martin, Mişu, Tedi... a fost ursuleţul tău de pluş din copilărie. Eraţi cei mai buni prieteni: la joacă, la masă, în pat, la culcare. Moale, pufos, simpatic, îl strângeai în braţe atunci când trebuia să iei siropul cel amar pentru tuse sau când te afundai, încet, în lumea colorată a viselor. Acum poţi să adopţi un urs adevărat şi să primeşti o jucărie de pluş World Wide Fund for Nature (WWF). Fondurile strânse în urma campaniei "Adoptă un urs!" vor contribui la implementarea proiectelor WWF pentru conservarea pădurilor. Alege-ţi ursul de AICI.
În România există peste 250,000 ha de păduri virgine (cea mai mare suprafaţă din Europa, după Rusia), iar majoritatea pădurilor sunt încă păduri naturale. Dezvoltarea haotică a infrastructurii este una dintre cele mai importante ameninţări la adresa mediului natural în care trăiesc urşii. Proiecte de autostrăzi fără pasaje de trecere pentru animale, drumuri şi pârtii de ski în zonele de protecţie integrală din ariile naturale protejate, extinderea oraşelor şi a staţiunilor turistice fără calcularea costurilor pe care acestea le presupun din perspectiva pierderii biodiversităţii, toate acestea reprezintă ameninţări cotidiene pentru „casa” ursului brun. Activităţile umane care nu iau în seamă regulile de bună purtare într-o „casa” reprezintă atât o ameninţare la adresa speciei, dar şi una dintre cauzele conflictelor dintre om şi urs.
Adoptă simbolic un urs şi o persoană dragă ţie va avea un nou prieten moale şi pufos, iar un urs adevarat se va bucura de o casă mai sigură, în pădure.
De exemplu, presiunea activităţilor forestiere, uneori culesul ciupercilor sau al fructelor de pădure în zone de hrană pentru exemplarele de urs, aruncarea deşeurilor menajere în locuri uşor accesibile urşilor, camparea în zone cu populaţii semnificative de urs, toate acestea încalcă regulile de bună purtare în "casa ursului".
Fondată în 1961, WWF este cea mai mare organizaţie internaţională independentă care derulează proiecte pentru conservarea naturii. WWF are aproximativ 5 milioane de susţinători în toată lumea şi o reţea activă în peste 100 de ţări. Unul dintre obiectivele principale ale proiectelor din domeniul forestier ale World Wide Fund for Nature este conservarea acestor zone promovând, în acelaşi timp, un management forestier durabil, care să aducă beneficii pe termen lung atât oamenilor, cât şi mediului înconjurător. Programul implică informarea şi participarea proprietarilor şi administratorilor de păduri, de stat şi private, precum şi a reprezentanţilor companiilor din industria lemnului în sesiuni de pregătire şi specializare. Este important că toate persoanele interesate - localnci, autorităţi, turişti - să înţeleagă că protejarea habitatului şi menţinerea populaţiilor de urs brun contribuie la păstrarea unui mediu natural sănătos şi la dezvoltarea serviciilor conexe, de care depind comunităţile locale (de exemplu, eco-turism şi agricultura ecologică).
Adoptă simbolic un urs şi o persoană dragă ţie va avea un nou prieten moale şi pufos, iar un urs adevarat se va bucura de o casă mai sigură, în pădure.
© Copyright:
Adoptă-l pe Moş Martin!
Moş Martin, Mişu, Tedi... a fost ursuleţul tău de pluş din copilărie. Eraţi cei mai buni prieteni: la joacă, la masă, în pat, la culcare. Moale, pufos, simpatic, îl strângeai în braţe atunci când trebuia să iei siropul cel amar pentru tuse sau când te afundai, încet, în lumea colorată a viselor.
Posteaza comentariu