7 descoperiri accidentale care i-au transformat pe unii oameni în milionari peste noapte
7 Iulie 2020
Norocul se poate afla oriunde, chiar și în locurile în care te aștepți mai puțin precum un târg de vechituri, în spatele casei sau chiar pe câmp. O demonstrează câteva dintre cele mai valoaroase descoperiri accidentale din lume, care i-au făcut milionari pe acești oameni norocoși.
Opal regal
Un bărbat din Australia a găsit cel mai rar opal din lume. În timpul unei zile obișnuite de muncă, un miner pe nume Bobby (care a refuzat să-și dezvăluie numele de familie) a găsit o bucată mare de opal într-o găleată plină cu pietre obișnuite. Bărbatul a decis să o păstreze ca suvenir. I-a arătat-o unui specialist după 14 ani. Se pare că găsise un opal negru foarte rar. Piatra a primit denumirea „Royal One” și a fost evaluată la trei milioane de dolari.
Tezaurul Hoxne
În anul 1992, fermierul britanic Peter Whatling și-a pierdut un ciocan. Pentru a căuta mai ușor câmpul din zona fermei, i-a cerut ajutorul prietenului său, Eric Lawes, care avea un detector de metale. În primele cinci minute, Lawes a găsit o monedă mare din argint. A început să sape în locul respectiv și a găsit o cutie din lemn cu un colier din aur, alte bijuterii și sute de monede. Arheologii au numit descoperirea tezaurul Hoxne, iar valoarea estimată este de 15 milioane de lire. Toate artefactele au fost donate Muzeului Britanic. Eric a primit o recompensă de 2,3 milioane de lire, pe care a împărțit-o cu prietenul său. Peter Whatling și-a găsit până la urmă și ciocanul, pe care l-a donat aceluiași muzeu.
Un penny din 1974
Robert Lawrence a moștenit de la tatăl său o cutie din tablă plină cu monede vechi. Printre ele a găsit un penny din anul 1974. Moneda a fost estimată inițial la 300 de dolari și s-a stabilit ulterior că este realizată din aluminiu. Numai 10 astfel de monede au fost create, iar restul sunt pierdute. Prin urmare, moneda are o valoare de două milioane de dolari. Din păcate pentru Robert, descoperirea nu i-a adus niciun ban. Judecătorii au stabilit că moneda nu a ajuns la tatăl său în mod legal, ci a fost sustrasă în timp ce acesta lucra la una dintre instituțiile responsabile pentru punerea pe piață a banilor.
Whiskey din 1917
Bryan Fite a descoperit o ladă cu 13 sticle de whiskey din 1917 ascunsă în podul casei sale. Experții au evaluat descoperirea la suma de 2,6 milioane de dolari. Dar Bryan a declarat că nu va vinde băutura prețioasă, ci o va consuma cu prietenii săi.
O figurină comandată de Țarul Nicolae al II-lea al Rusiei
George și Betty Davis din New York, Statele Unite, eliberau podul casei de obiectele adunate de-a lungului timpului când au dat peste o figurină ce părea să fie valoroasă. S-a dovedit a fi o figurină produsă de faimoasa companie Faberge pentru Țarul Nicolae al II-lea al Rusiei. A fost vândută la licitație cu 5,2 milioane de dolari.
O perlă gigant
Un perscar filipinez a rămas blocat cu barca între niște pietre de lângă țărmul insulei Palau. În timp ce încerca să-și elibereze ancora, a descoperit o perlă care cântărea 34 de kilograme. Pescarul a păstrat perla sub pat timp de zece ani. Perla gigant a fost evaluată la 100 de milioane de dolari.
Acțiuni la Coca-Cola
Tony Marohn a dat 5 dolari pe o cutie cu documente vechi la un târg de vechituri și s-a ales cu o avere. Printre documente a găsit un certificat vechi pentru 1625 de acțiuni la compania Palmer Union Oil. Se pare că după multe fuzionări, certificatul i-ar oferit dreptul de proprietate la 1,8 milioane de acțiuni la Coca-Cola, însemnând 130 de milioane de dolari. Bărbatul a murit în 2010, însă familia sa continuă procedurile legale pentru a-și primi banii.