Un „trio” de mari compozitori, pe ale căror creaţii se sprijină o bună parte a repertoriului muzicii clasice - Mozart, Beethoven şi Brahms – semnează cele trei sonate pe care le veţi asculta: MOZART - Sonata nr.11 pentru vioară şi pian, BEETHOVEN - Sonata nr. 5 pentru pian şi vioară – Sonata Primăverii şi BRAHMS - Sonata nr. 3 pentru pian şi vioară.
Solistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio, CRISTINA ANGHELESCU provine dintr-o familie de muzicieni şi a început studiul viorii cu tatăl său, cel care i-a îndrumat cu atenţie şi profesionalism formarea artistică. Cristina Anghelescu a fost invitată să concerteze în săli renumite ca Schauspielhaus – Berlin, Ceaikovski – Moscova, Teatro Monumental y Auditorium – Madrid, Smetana Hall – Praga, St.
A efectuat numeroase înregistrări, multe dintre ele apărând pe CD-uri: concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn, Anotimpurile de Vivaldi şi cele două concerte de George Lloyd, alături de renumita orchestră Philarmonia din Londra.
Pianistul MIHAI UNGUREANU are un palmares variat de concerte pe mai multe continente, numele său fiind în România strâns legat de Filarmonica Oltenia din Craiova. Este în prezent director artistic al instituţiei, a ocupat poziţia de director general şi, în calitate de solist concertist al ansamblului, a susţinut numeroase concerte la sediu, dar şi turnee în Italia, Germania, Franţa, Elveţia, Spania, Gibraltar.
Debutul său ca solist concertist a avut loc la 16 ani, pe scena Filarmonicii din Craiova, unde a interpretat Concertul în mi bemol major pentru pian şi orchestră de Liszt. Din 1981, Mihai Ungureanu desfăşoară o bogată activitate concertistică marcată prin concerte şi recitaluri. A susţinut concerte alături de orchestre simfonice din ţară şi în America (SUA, Canada), Japonia, Republica Islamică Iran şi Europa. A efectuat numeroase înregistrări discografice la casa de discuri Electrecord, cu un repertoriu ce cuprinde: Enescu - Sonata a III-a, în caracter popular românesc (cu violonista Luminiţa Rogacev), Brahms – Cvartet cu pian (cu ansamblul Trio Consonanţe) ş.a. A mai realizat două CD-uri la casa de discuri Bella Musica (Freiburg) ce cuprind: Haydn – Concertele pentru pian (alături de Orchestra de Cameră Alicante, dirijor Alfonso Saura), Gershwin – Rhapsody in Blue şi Concertul în fa major pentru pian (cu orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul - Timişoara, dirijor Camil Marinescu).
Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.
Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.