Romania si Transfagarasanul atrag diplomatii din lumea larga

Cu acest prilej, 23 de diplomati si ambasadori au luat parte, timp de o zi, la un tur cultural si gastronomic al regiunii, avand parte de vizite la obiective precum Biserica Domneasca si Manastirea Curtea de Arges, de un popas la Barajul Vidraru pentru o mai buna intelegere a imprejurimilor si a istoriei acestui loc dar si de un program cultural – artistic la hotelul Valea cu Pesti 4*, la o altitudine de 875 m pe malul Lacului Vidraru, la numai 7 km de Barajul Vidraru.
Diplomatii si ambasadorii au putut sa vada in egala masura bogatia istorica si culturala a Argesului dar si  "cel mai bun drum din lume", asa cum a numit  in cadrul emisiunii Top Gear Transfagarasanul. Drum care, pe 28 august 2014, a implinit 40 de ani de cand a fost inaugurat. Transfagarasanul,  pe care fiecare turist doreste sa il vada macar odata, a fost construit in doar 4 ani si are o lungime de 151 km, legand Muntenia de Transilvania. Transfagarasanul trece peste 830 podete si 27 viaducte iar pentru constructia lui a fost necesar sa fie dislocate mai multe milioane de tone de roca, folosindu-se 6.520 tone de dinamita.

Astfel, la initiativa omului de afaceri, Dumitru Grecu, promotor neobosit al turismului argesean, cei 12 ambasadori ( Brazilia, Chile, Cuba, Lituania,Olanda, Maroc, Republica Moldova, Indonezia, Ucraina, Uruguai, Venezuela, Olanda), alaturi de diplomati si presa de profil au avut parte de degustari ale produselor locale – gemuri si dulceata, preparate din peste si carne sau conserve de muraturi, printre care si faimoasele ghebe murate- de specatacole de dans folcloric si de o expozitie de artizanat, din care nu au lipsit creatiile mesterului popular Dan Gherasimescu.

Un mare efect l-au avut asupra invitatilor stergarele romanesti, lucrate si brodate manual, icoanele sculptate in lemn precum si traditionalele noastre mileuri, atat de migalos realizate.

In cadrul proiectului Romania prin Arges a avut loc si lansarea cartii Diplomatii in jurul lumii.
Convorbiri cu sotii de ambasador scrisa de doamna Elena Chirita, la randul sau sotie de ambasador si reprezentant de onoare al Romaniei in strainatate. Cartea cuprinde aspect din viata de zi cu zi a universului diplomatic, obiceiuri si traditii dar si lumea fascinanta a Asiei si a tinuturilor Africane. Aceasta carte cu interviuri cu sotii de ambasadori romani si straini este o premiera pe piata editoriala si un ghid practic pentru aspirantii la diplomatie.

Zona Argesului este una dintre cele mai frumoase regiuni romanesti, cuprinzand pe teritoriul ei peste 50 de obictive turistice, un relief montan deosebit si rezervatii natural in care sa te bucuri de drumetii.
Printre cele mai populare obiective turistice se numara: manastirea Curtea de Arges, barajul Vidraru, Transfagarasan – Balea Lac, cetatea Poenari, lacul Capra, varful Negoiu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod