Pentru prima data in istoria Matonului Olteniei, anul acesta alergatorii si ciclistii amatori se vor putea intrece in cinci probe de concurs consacrate in randul evenimentelor sportive:
Sambata, 25 august – Cursa MTB Cross-country, cu doua variante de traseu: scurt, de 33 km si lung, de 51 km.
Duminica, 26 august – Cursa Trail Run, cu trei variante de traseu: crosul de 10,5 km, semimaratonul de 21,5 km si marea surpriza a acestei editii, CURSA DE MARATON DE 42 KM.
„Inca de la inceput, Maratonul Olteniei a pus pe primul loc dialogul cu participantii si partenerii sai, alaturi de care, de 5 editii, am evoluat continuu. De aceea, cursa de 42 de kilometri vine in primul rand ca un raspuns la dorintele participantilor din editiile anterioare. Totodata, este si o crestere organica, naturala a evenimentului nostru. Astfel, anul acesta, competitorii Maratonului Olteniei se vor putea bucura atat de traseele clasice, cu care i-am obisnuit, cat si de o ruta noua, provocatoare, care ii va purta prin frumoasele peisaje din apropierea orasului Ramnicu Valcea”, a declarat Martin Zmelik, CEO CEZ Romania.
Taxe de participare reduse in prima saptamana de inscrieri
In cadrul HappyRegistrationWeek, prima saptamana de inscrieri, cei care doresc sa isi confirme deja locurile la cursele de MTB sau Trail Run sau sa transforme inscrierea la Maratonul Olteniei intr-un martisor pentru persoana draga, beneficiaza de posibilitatea de a atasa biletului de acces un mesaj personalizat, precum si de preturi speciale, reduse:
Happy Week* 9 martie – 30 aprilie 1 mai – 31 iulie 1 – 20 august
MTB 33 km 55 Lei 65 Lei 80 Lei 95 Lei
MTB 51 km 55 Lei 70 Lei 85 Lei 100 Lei
Cros 10.5 km 55 Lei 65 Lei 80 Lei 95 Lei
Semimaraton
21.5 km 55 Lei 70 Lei 85 Lei 100 Lei
Maraton 42 km 70 Lei 90 Lei 110 Lei 130 Lei
MTB & Trail Run** 85 Lei 105 Lei 135 Lei 160 Lei
*primii 60 de participanti care se inscriu, indiferent de proba (MTB sau Trail Run), in perioada 1 – 8 martie.
** inscrierea Combo (MTB & Trail Run) se poate realiza doar pentru cursele traditionale ale Maratonului Olteniei. Cursa de Maraton – 42 km nu este inclusa in acest pachet.
Plata taxei de inscriere se poate face:
- prin plata online cu cardul (conform instructiunilor primite in momentul bifarii acestei optiuni la inscierea online).
- prin transfer bancar, in contul Asociatiei Smart Atletic Team, deschis la UniCredit Bank, Sucursala Niculae Titulescu din Bucuresti, cont in lei - RO50BACX0000001250372000, CIF – 30822917 (persoanele care nu detin un cont bancar pot face si o depunere in contul mentionat, la orice sucursala Unicredit Bank din Romania).
Pentru mai multe detalii despre inscrieri, taxe de participare, metode de plata, trasee sau categorii de varsta, consultati regulamentul consursului.
Urmariti www.maratonulolteniei.ro si pagina de Facebook si veti afla la timp noutati despre eveniment, sfaturi de pregatire si experiente din anii anteriori.
Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin 8 companii – Distributie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.
Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.
Dupa procesul de separare a activitatilor (unbundling) incheiat cu succes in anul 2017, Distributie Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.
CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei, dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienti casnici si industriali care depaseste 1,3 milioane de clienti.
Grupul CEZ detine in Romania si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina. Parcul Eolian a insemnat o investitie de 1,1 miliarde euro si contine 240 de turbine eoliene cu o putere totala instalata de 600 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.
Totodata, incepand cu 2011, Grupul CEZ in Romania detine in portofoliul sau sistemul hidroenergetic de langa Resita, judetul Caras-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova) si amenajarile hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu. Grupul CEZ a investit in reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Resita in scopul cresterii eficientei, capacitatea de productie ridicandu-se de la 18MW la circa 22 MW dupa finalizarea procesului de modernizare.