ÎNTÂLNIRE CU DODI ȘI RONI: LA PLIMBARE CU ȚESTOASELE

Duminică, 22 martie 2015, începând cu ora 11.00, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” invită toţi preşcolarii şi micii şcolari la o conferinţă inedită în care vor afla curiozități despre țestoase!
Cele mai vechi fosile de țestoase cunoscute până în prezent datează de acum 220 milioane ani, ceea ce înseamnă că țestoasele sunt printre cele mai vechi reptile de pe planetă, mai vechi decât șopârlele, șerpii sau crocodilii.

În prezent trăiesc 327 specii de țestoase de apă și de uscat de diverse mărimi și culori, cu carapace bombate sau aplatizate, în aproape toate tipurile de habitate. Din nefericire, multe sunt amenințate cu dispariția, în principal datorită omului.

În cadrul conferinței vor fi prezentate curiozități, adaptări fascinante și metode inedite de supraviețuire ale țestoaselor, bătrânele locuitoare ale planetei noastre, care sunt problemele generate de om și ce soluții ar trebui aplicate la nivel global pentru protejarea acestora.

Interactive, pline de întrebări şi răspunsuri surprinzătoare, bogate în informaţii accesibile, fixate în memoria participanţilor prin dialog cu păpuşile, originalele conferinţe îi vor purta pe copii prin fascinanta biodiversitate a Pământului.

Conferinţa reprezintă, de fapt, un dialog activ între copiii prezenţi în sală, George Ștefan Năzăreanu şi cei doi asistenţi ai săi, Dodi şi Roni.
Dodi este un urs polar căruia îi dă viaţă Ana-Maria Cucută, iar Roni este prietenul său vorbăreţ, însufleţit de Ramona Vornicu, reprezentantă a Uninvented Theatre.

După o călătorie de trei ani prin habitatele Terrei, neînfricaţii „exploratori” Dodi şi Roni se întorc pentru a împărtăşi copiilor descoperirile lor extraordinare din lumea plantelor şi animalelor. Simpaticul ursuleţ Dodi şi vorbăreţul lui prieten Roni îi aşteaptă pe copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani la o întâlnire cu George și asistenții săi.

Taxa de participare este de 10 ron/copil şi 20 ron/adult.
Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri pe e-mail: info@antipa.ro sau la telefon: 021.305.60.31.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod