24 aprilie, primul pas prin Poarta către viitor

Techem Energy Services ROMÂNIA a demarat campania “Poarta către viitor” în data de 24 aprilie 2014, printr-o acțiune desfășurată în parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4 al Capitalei. Au fost plantați 22 de cireși, pomi oferiți de Techem spre adopție unor copii din medii sociale defavorizate, dar care au rezultate excelente la învățătură datorită faptului că se află în grija social-educațională a Asociației Jurnaliștilor Civici.

Dintre aceștia, 6 sunt nevăzători, ei fiind ajutați la plantare de personalități publice precum maestrul George Mihăiță, tenorul Vlad Miriță, sportivul Ionuț ”Pitbull” Atodiresei, instructorul internațional de Kangoo Jumps Diana Știrbu, criticul de modă Iulia Albu, omul de televiziune Diana Munteanu Niculescu și Alex Iordănescu, membru al trupei D-lema.

Ionuț Pitbull Atodiresei: „Nu am venit pentru presă, nu mă aşteptam să fie presă şi televiziune, am venit să plantez cireşi cu aceşti copii. Am rămas profund impresionat când am văzut că sunt şi nevăzatori. Este o iniţiativă foarte bună din partea companiei Techem. Înainte să înveţe să rupă dintr-un copac, copiii trebuie să înveţe să planteze un copac, devin mai responsabili. Este un lucru important şi ar trebui să-l facem cu toţii.”

George Mihăiţă: „Am venit cu bucurie, deoarece, dacă Dumnezeu mi-a oferit şansa să-mi fie bine, m-am gândit că, la rândul meu, trebuie să ofer unor copiii şansa să le fie mai bine.”
Diana Ştirbu: „Sunt dependentă de aer liber, plantez copaci în fiecare vară, am foarte multe proiecte în care mă implic afară. Avem nevoie de un pământ verde, de spaţiu verde pentru mişcare.”



Vlad Miriţă: „Am venit pentru că am aflat că se plantează copaci şi sunt foarte fericit când se plantează, pentru că se taie foarte mulţi şi ar trebui să-i plantăm în ritmul în care se taie.

Ar trebui să plantăm copaci în fiecare zi.”

Iulia Albu: „Mă implic de obicei în evenimente de acest gen şi mi-a făcut foarte mare plăcere să fiu aici, chiar dacă vremea nu a ţinut cu noi. O ploaie nu este suficientă ca să ne ţină departe.”

Diana Munteanu Niculescu: „Am venit cu drag pentru că este o acţiune frumoasă, pentru că este vorba de natură, de pământ, de copii extraordinari. Mă bucur că am cunoscut-o pe Elena (n.r. fetița pe care Diana a ajutat-o la plantare)  şi i-am promis că la anul ne întâlnim aici să vadă cât a crescut cireşul nostru.”

Alex de la D-lema: „Nu există niciun motiv pentru care nu aş fi venit. Nu cred că ai nevoie de un motiv ca să vii la o acţiune ca aceasta. Am răspuns pozitiv invitaţiei pentru că îmi face plăcere să fiu în aer liber şi să ajut natura.”

Acțiunea s-a bucurat de prezența Primarului Cristian Popescu - Piedone, un susținător activ al acțiunilor de tip verde. Piedone Popescu: „Prin acest gen de acţiune, copiii îşi asigură viitorul. Este vorba de mediul în care îşi vor creşte copiii. Orice acţiune de acest gen este binevenită, pentru că ne poate asigura viitorul. Suntem într-o zonă care, în 1990, era un câmp, iar ambasada japoneză a plantat primii cireşi. Iată că tradiţia continuă, avem aici în prezent mulţi pomi fructiferi, într-o zonă de relaxare de 64 de hectare.”

“Je t’aime”, declarația unui copil nevăzător

După plantare, copiii au stat de vorbă cu cei prezenți, bucurându-se de sfaturile primite de la Primarul Sectorului 4 și de la personalitățile prezente.

Un moment impresionat a fost cel când Andrada, unul dintre copiii cu deficiențe de vedere, care a plantat cireșul împreună cu Vlad Miriță, i-a cântat acestuia melodia ”Je t’aime” a Larei Fabian. Andrada este mare fan al artistului, bucurându-se că alături de el a trait una dintre cele mai speciale clipe ale vieții sale. Fetița s-a dovedit a avea o voce incredibil de frumoasă, impresionând enorm audiența.  

Echipa Techem le-a vorbit celor mici despre cât de important este să economisim energia planetei, intrucat fiecare gest în acest sens, oricât de mic, ajută ca viitorul lor să fie unul frumos, ferit de poluare și de alte efecte negative pe care le are risipa energiei. “Am ales 24 aprilie, o dată la două zile distanță de 22 aprilie, pentru că, din 1970, 22 aprilie este declarată la nivel mondial drept Ziua Pământului. Se știe că din acel moment milioane de oameni o aniversează prin diferite acțiuni, toate militând pentru un țel comun: atragerea atenției asupra faptului că Pământul este casa noastră și a copiilor noștri și doar de noi depinde să avem grijă de el! Cum în acest an, 22 aprilie a coincis cu o mare Sărbătoare, din respect am decis o decalare cu două zile”, declară domnul Petco Uzunov, Director General Techem România.



La nivel de misiune asumată internațional, Techem Energy Services susține economisirea resurselor naturale ale Pământului și crede că evitarea afectării planetei reprezintă de facto asigurarea viitorului nostru și al urmașilor noștri.

Prin însuși obiectul său de activitate, Techem înseamnă economisirea energiei. Compania-mamă, din Germania, are demarată și implementată o campanie socială de milioane de euro prin care ajută zone defavorizate de pe glob; de exemplu: prin susținerea proiectului DESWOS a ajutat familiile de Indieni din Munții Nilgiris sa aibă lumină, instalând panouri solare și a asigurat apa potabilă  locuitorilor din Tanzania.

Ziua de 24 aprilie 2014 a marcat prima acțiune de tip “verde” din cadrul campaniei Techem

Techem, lider global în furnizarea de soluţii de management şi facturare a energiei, este compania nr. 1 în Germania şi lider mondial pe piaţa sistemelor de contorizare cu transmisie radio, cu peste 22 de milioane de dispozitive radio instalate. Techem Energy Services înseamnă prezenţă în peste 20 de ţări, 9 milioane de apartamente în întreaga lume şi circa 46 de milioane de echipamente de măsurare instalate. Misiunea companiei Techem este economisirea energiei, conservarea resurselor şi scăderea costurilor consumatorului final. Managementul eficient al energiei este un subiect la nivel global. Anual, Techem economiseşte la nivel mondial peste 13 miliarde kWh – suficient pentru furnizare căldură și apă caldă către 903.000 de apartamente – şi peste 37 de milioane de m³ de apă, care ar putea alimenta 461,000 de gospodării timp de un an.  Filiala din România a grupului german Techem Energy Services s-a deschis pe 10 octombrie 2002.

În 12 ani de activitate, compania cu sediul central în Bucureşti şi 11 filiale în ţară, s-a extins în 24 de oraşe ale României.

În toate ţările în care este prezentă, Techem are aceeaşi misiune, aceeaşi viziune şi aceleaşi valori ale companiei mamă din Germania, respectându-se astfel promisiunea asumată faţă de consumatori şi mediul înconjurător.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod