Un mare nor radioactiv a fost eliberat în atmosferă, punând stăpânire pe aproximativ trei sferturi din Europa. Accidentul rămâne cel mai grav dezastru nuclear din lume şi, spre deosebire de cazul Fukushima din Japonia, Cernobîl a fost cauzat de eroarea umană.
Explozia mortală a ucis între 34 şi 51 de oameni în acea noapte, fie din cauza exploziei în sine, fie din cauza radiaţiilor acute. Cu toate acestea, efectele pe termen lung sunt mult mai grave, cu estimări care variază între 4.000 şi 734.000 de vieţi pierdute ca rezultat al expunerii la radiaţii.
Evenimentul este readus în atenţia publicului odată cu lansarea mini-seriei "Chernobyl" de către HBO, care oferă o interpretare dramatică, dar destul de precisă a exploziei şi a consecinţelor ei. Distribuţia filmului comparată cu omologii din viaţa reală demonstrează că s-a făcut, într-adevăr, o treabă bună.
Foto: boredpanda
Asemănarea incredibilă dintre personajele din serialul "Cernobîl" şi cele din viaţa reală. 12 fotografii
La ora 1:23 am, pe 26 aprilie 1986, o creştere a nivelului energetic din reactorul 4 din centrala nucleară de la Cernobîl a condus la o serie de explozii uriaşe. Forţa exploziilor a propulsat capacul vasului de presiune al reactorului şi a expus conţinutul său mortal lumii.
5 Iunie 2019
Posteaza comentariu