The Great Dictator (1940)
Până în 1940 Charlie Chaplin a fost numit de nenumărate ori artistul secolului XX iar filmul se folosește de impactul pe care îl are Caplin în lume pentru a satiriza nazismul (foarte curajos din partea lui pentru, spre deosebire de alte filme care au făcut același lucru, filmul "The Great Dictator" a satirizat nazismul într-o perioadă în care regimul nazist al lui Adolf Hitler era în plină floare...
Omicron (1965)
Omicron e un film italian din 1964 regizat de Ugo Gregoretti, o parodie la societatea capitalistă ce cultivă ideea de performanţă şi eficacitate. Un extraterestru posedă corpul unui pământean pentru a învăţa totul despre planeta noastră, cu scopul cuceririi ei de către propria lui rasă.
Când extraterestrul se obiţnuieşte cu corpul omenesc, se duce la locul de muncă al pământeanului şi începe să lucreze cu o viteză nemaivăzută...
Mud and Sand (1922)
Parodia cinematografică a început cu popularul Stan Laurel (alături de Oliver Hardy, a format celebrul cuplu comic mai cunoscut în România sub denumirea „Stan şi Bran”), care în 1922 parodia în Mud and Sand filmul Blood and Sand, cu Rudolph Valentino, probabil cel mai cunoscut star al epocii filmului mut. Stan Laurel şi-a mai încercat talentul parodic şi în Dr.
Pyckle and Mr. Pryde (trimitere evidentă la Dr. Jekyll and Mr. Hyde, filmul apărut în 1920 cu John Barrymore în rolul principal).
Time Bandits (1981)
Ignorat de tatăl său, care nu are chef să converseze pe subiectul său preferat, istoria, Kevin pleacă într-o aventură în timp, împreună cu şase pitici. Aceştia au „împrumutat” harta găurilor negre din Univers, de la Fiinţa Supremă. Ei se întâlnesc cu Napoleon, în timpul bătăliei de la Castiglione, cu Robin Hood, în pădurea Sherwood şi se intersectează cu pachebotul Titanic.
Dar sunt mereu urmăriţi de o apariţie sub forma unui cap care cere harta înapoi. Mesajul moralizator al filmului este că dacă puţini dintre noi sunt preocupaţi de sensurile mai înalte ale existenţei, şi de semnificaţia vieţii în general, cei mai mulţi sunt interesaţi de cele lumeşti.
Posteaza comentariu