Moartea lui Gheorghe Gheorghiu Dej, preluarea puterii Partidului Comunist, vizitele în China, Coreea de Nord, Anglia sau Statele Unite, toate vizitele de lucru prin ţară, când i se raportau producţii record la hectar şi era primit cu pâine şi sare, vacanţele de la mare, meciurile de volei, vânătorile de urşi şi multe alte momente se regăsesc în cele 3 ore de documentar.
Sâmbătă, de la ora 21.00, filmul va fi precedat, la Digi24, de o ediţie specială, moderată de Elena Vijulie, al cărei invitat este chiar realizatorul filmului, Andrei Ujică.
„Autobiografia lui Ceauşescu” este o peliculă de 3 ore, realizată exclusiv din imagini de arhivă, obţinute de la TVR şi de la Arhiva Naţională de Filme. Documentarul se deschide cu scena judecăţii soţilor Ceauşescu, din decembrie ’89. Au fost incluse în documentar şi imagini inedite, care nu au fost niciodată difuzate – imagini tăiate la cenzură. Pentru realizarea filmului au fost vizionate peste o mie de ore de înregistrări.
În cele două episoade difuzate de Digi24 telespectatorii vor urmări imagini inedite cu Nicolae şi Elena Ceauşescu la înot, jucând volei sau table, în costume de baie pe vapor. De asemeni pot vedea un Nicolae Ceuşescu fâstâcit în faţa reginei Angliei, sau pe dictator primit cu aplauze îndelungate la Washington, în 1978, de preşedintele Jimmy Carter. Imaginile de arhivă folosite în documentar redau şi primirea colosală de care Nicolae Ceauşescu a avut parte în timpul vizitei în Coreea de Nord, unde a fost întâmpinat cu spectacole grandioase, iar solistele locale i-au cântat muzica populara românească. “La urma urmei, dictatorul nu e decât un artist care are posibilitatea să-și pună integral în practică egoismul. E doar o chestiune de nivel estetic, dacă el se cheamă Baudelaire sau Bolintineanu, Ludovic al XVI-lea sau Nicolae Ceaușescu”, spune Andrei Ujică, regizorul filmului.
Sâmbătă şi duminică, Digi24 le oferă telespectatorilor posibilitatea de a privi dincolo de Congresele de partid şi cozile la pâine de dinainte de 1989, de a explora universul personal al celui mai de temut dictator al României, Nicoale Ceauşescu, prin intermediul filmului “Autobiografia lui Ceauşescu”. Filmul este produs de Icon Production.