De la lume adunate. Cele mai ciudate obiceiuri de Paște

Dacă în România, Paștele se petrece în familie, în jurul mesei, în alte țări există obiceiuri mai mult sau mai puțin stranii. Descoperă cele mai ciudate obiceiuri de Paște!

Iată o listă a celor mai ciudate preocupări pe care conlocuitorii acestei planete le au în preajma sărbătorilor pascale:

1. Norvegia.
Norvegienii petrec Paștele în familie, vizionând filme cu crime misterioase. Chiar și programele televiziunilor norvegiene suferă modificări în această perioadă și includ în grilă filme cu crime. Astfel, familiile pot petrece timpul împreună și pot descoperi cine este criminalul misterios.

2. Norvegia.
Rămânem tot în „țara fiordurilor”, acolo unde în săptămâna premergătoare Paștelui totul este închis: bănci, magazine, orice activitate încetează.

Magazinele se redeschid în sâmbăta dinaintea Paștelui pentru ca oamenii să-și poată cumpăra floricele pe care să le mănânce în timp ce vizionează filmele cu crime misterioase.

3. Danemarca
. Paștele este o ocazie perfectă pentru copii. Aceștia se deghizează în vârcolaci și vrăjitoare și merg din ușă în ușă ca să ceară bomboane. În schimb, gazdele mărinimoase primesc o ramură de salcie decorată, pentru că se spune că poartă noroc să primești un băț de la o vrăjitoare.

4.
Polonia
. Cu ocazia Paștelui se servește o mâncare tradițională: miel făcut din unt. Este exact ceea ce vă închipuiți: un miel realizat intergral din unt.

5. Cipru.
Aici avem parte de o tradiție mai violentă, care implică bătaie și foc. Bătăi între oamenii din același cartier și focuri de tabără realizate din resturi lemnoase. Câștigător este declarat cartierul care face focul cel mai mare.

6. Filipine. În Săptămâna Patimilor există obiceiul ca unii filipinezi să se lase biciuiți cu bețe de bambus și lame ascuțite, repetând supliciul la care a fost supus Iisus înainte de răstignire.

7.
Cehia, Slovacia și unele zone din România.
Este un obicei vechi ca, în preajma Paștelui, fetele să fie stropite cu apă de către băieți, iar cel mai drăguț băiat primește în schimb un ou frumos ornat sau bani.

8. Insulele Bermude.
Aici există tradiția ca de Paște să fie înălțate zmeie foarte frumoase, confecționate manual, cu migală, timp de câteva săptămâni. După aceea, ele sunt dezmembrate tot manual.

9. Franța. În localitatea Haux, locuitorii fac o omletă din 4500 de ouă din care sunt hrănite peste 1000 de persoane.
Fiecare familie aduce ouă și participă la preparea omletei pentru prânz, cină și micul dejun de a doua zi.

10. Noua Zeelandă. Dacă în alte țări sunt vânate ouăle aduse de iepuraș, în Noua Zeelandă sunt vânați chiar iepurii, peste 500 de vânători plecând în căutarea lor.