1. Daca ar fi sa dai 5 sfaturi unei femei, atunci cand intalneste un barbat, care ar fi acelea? Evident, din punct de vedere al bunelor maniere;)
Ce domeniu complicat! :)) Din păcate mie mi se pare că din ce în ce mai multe femei nu mai cer sau nu mai aşteaptă să fie respectate de bărbaţi. Nu sunt adepta feminismului dus la extrem, cred în egalitatea de şanse, dar nu cred că trebuie să renunţăm la curtoazie, la gesturi elegante. Aşa că un prim sfat ar fi ca doamnele să nu mai respingă gesturile frumoase ca deschisul unei uşi, de exemplu, (când au şansa să aibă parte de ele) doar încercând să demonstreze că sunt puternice. Eu zic că puterea lor e în altă parte. Şi pentru că au mai rămas patru sfaturi: fiţi cât mai autentice, nu încercaţi să păreţi altceva, luaţi în seamă dacă un băiat întârzie de la prima întâlnire, (cu mici excepţii) este un semn de neseriozitate, chiar dacă cel puţin la prima întâlnire se obişnuieşte ca băiatul să achite nota, nu abuzaţi de acest aspect, comandaţi cu consideraţie faţă de buzunarul lui şi fiţi atente la limbajul corpului, vă poate ajuta să aflaţi mai multe decât vă spune domnul respectiv.
2. Ce te enerveaza cel mai tare, ce gest?
Îmi e greu să aleg un gest anume, mă enervează şi mă necăjesc toate gesturile vulgare, violente, lipsite de consideraţie faţă de cei din jur. Mă deranjează aroganţa oamenilor care se cred stăpâni, a celor care cred că pot cumpăra orice, că li se cuvine totul. Sunt prea multe, cu toţii experimentăm zilnic situaţii foarte neplăcute.
3. Ce aduce nou "Bonton" in acest sezon?
Este un sezon care începe foarte optimist, duminica, 6 septembrie, de la 17.30, cu o serie de reportaje despre cele mai spectaculoase, fidele, valoroase restaurări din Capitală. Am militat mereu pentru conservarea patrimoniului, fie el arhitectural, natural sau uman. E momentul să arătăm că se poate şi altfel. De fapt asta e misiunea noastră de când existăm: să arătăm că se poate şi altfel, că putem fi mai politicoşi, mai implicaţi, mai luptători, cu mai mult spirit civic. Şi vom continua să vă facem cunoştinţă cu astfel de modele, cu oameni care sunt o inspiraţie pentru noi toţi.
4. Prezinti de mai bine de 3 ani aceasta emisiune. Intr-o tara care pare din ce in ce mai lipsita de maniere nu pot sa nu ma intreb cum gasesti subiecte?
Este partea cea mai grea a muncii noastre, pentru că avem criterii stricte, ştacheta ridicată şi nu ne mulţumim cu ce „pică”. Le găsim cu documentare multă, cu fler, cu atenţie, dar uneori şi cu ajutorul celor care ne cunosc şi ne acordă încredere. Şi ne-a surprins să vedem că sunt din ce în ce mai mulţi. „Cadoul” nostru de început de sezon este faptul că am aflat că am fost nominalizaţi la premiile BucurESTItu, la categoria jurnalism, pentru implicarea noastră în comunitate. Deci a început să se remarce efortul nostru. Apropos, ne-ar bucura să ne susţineţi cu un vot.
5. Cati oameni lucreaza la aceasta emisiune?
Suntem trei fete în echipa redacţională, eu (realizator, prezentator) şi doi reporteri. Formula de-a lungul timpului a mai suferit modificări, dar nu am fost niciodată mai mult de trei oameni. E genul de muncă în care investeşti mult, care te consumă şi cere mult de la tine.
6. Te-ai gandit vreodata ca lupti impotriva morilor de vant cu aceasta emisiune?
Da. Aşa şi fac. Nu e nimic rău în asta, e poate dor obositor, dar câţi oameni mai luptă astăzi pentru un ideal? E un privilegiu, plătit uneori scump, dar e o şansă.
7. Care este invitatul care te-a surprins cu adevarat?
E nedrept să aleg, am stat de vorbă cu atât de mulţi oameni extraordinari şi mulţi chiar necunoscuţi. Dar dacă totuşi trebuie să spun un nume pot să spun că am fost de-a dreptul sedusă de dialogul cu domnul Andrei Pleşu. A fost un moment foarte emoţionant pentru mine, am avut aşteptări foarte mari de la această întâlnire, dar domnul Pleşu le-a întrecut cu lejeritate. Şi nu doar pentru ceea ce a spus, l-am citit suficient cât să nu mă surprindă cu asta, ci pentru felul în care s-a purtat: un bonom, o persoană generoasă, înţelegătoare, elegantă şi un om foarte modest.