Toate bune și frumoase la început, când relația e nouă, dar timpul scoate la iveală tot felul de neajunsuri într-o relație.
Iar dacă cei doi nu sunt hotărâți să le rezolve, evident că se despart. Sociologii Michael Pollard și Kathleen Mullan Harris de la Universitatea Nord Carolina, citați de The Atlantic, spun că tinerii care trăiesc împreună fără să fie căsătoriți manifestă un angajament redus comparativ cu cuplurile căsătorite. Conform studiului făcut de cei doi numai 19% dintre bărbații și femeile căsătorite nu sunt „foarte siguri” că relația lor e definitivă, în timp ce în tabăra celor mutați împreună, 52% dintre bărbați și 39% dintre femei sunt nesiguri.Studiul făcut de sociologi mai spune și că acele persoane care intenționează să se mute împreună ar trebui să ia în considerare trei lucruri esențiale:
- discuțiile despre viitorul împreună - trebuie să vină din ambele părți, sociologii remarcă faptul că bărbații sunt mai puțin înclinați spre aceste discuții, deci de multe ori mutatul împreună se face la cererea femeii;
- valorile comune - un cuplu care are plăceri comune sau diverse activități pe care le împărtășesc ambii parteneri, are mai multe șanse să reziste;
- dacă primele două condiții nu există, nu e indicat să vă căsătoriți în speranța că lucrurile vor fi altfel în căsnicie.
Același studiu zice că 40% dintre femeile care au coabitat o vreme cu partenerul înainte de căsătorie ar avea 40% șanse să divorțeze.Așadar, recomandă autorii studiului, cine visează la o căsnicie îndelungată ar trebui să nu lungească prea mult traiul împreună „fără acte”. Aș zice că e un soi de înțelepciune populară ridicată la rang de studiu sociologic. Oricine știe că dacă poți avea laptele nu te grăbești să cumperi vaca. Sau reciproca, cu cârnatul și porcul ;)