Turnul de apă și artă - o destinație pentru Revelion

Poate vi se pare prea devreme să vă gândiți la Revelion, când afară e august, cod galben de caniculă și 36 de grade.  Totuși unii se gândesc, și nu ca să facă rezervări turistice.

Poate vi se pare prea devreme să vă gândiți la Revelion, când afară e august, cod galben de caniculă și 36 de grade.  Totuși unii se gândesc, și nu ca să facă rezervări turistice. Asociația culturală Make a Point a demarat azi un proiect inedit pentru România: transformarea unui vechi turn de apă dintr-o fabrică din Pantelimon într-un obiectiv cultural-turistic de neratat pentru cartier și pentru vizitatori.

Concret, în următoarele patru luni turnul de apă din incinta Postăvăriei Române va căpăta o imagine nouă: i se va atașa o scară în spirală la exterior, pe care vizitatorii se pot urca și admira priveliștea orașului de la 30 de metri înălțime.

În interior se vor organiza expoziții pe verticală și alte evenimente artistice periodice.

Porțiunea cea mai din vârf a turnului, în interiorul căreia se depozitează efectiv apa, va face obiectul unui concurs de idei pentru artiștii plastici, care sunt chemați să propună diverse teme. Publicul va fi chemat să decidă prin vot care dintre temele propuse de artiști va fi pictată sus pe turn.

În final, turnul astfel pictat, aranjat și „spiralat”, va fi oferit publicului în noaptea de Revelion 2012-2013.

Și de aici încolo Asociația Make a Point speră ca turnul de apă și artă să se transforme într-un reper pentru cartier și pentru oamenii din zonă. De exemplu nu va mai fi nevoie să dați fuga până la Paris pentru o cerere în căsătorie în turnul Eiffel, pentru că vom avea și noi turnul nostru, în Pantelimon, nu? ;)

Dincolo de glumă, turnul de apă din incinta Postăvăriei Române, de pe strada Morarilor nr.1, sector 2, este primul edificiu construit de comuniști, pentru creșterea presiunii apei în conducte, care este astfel transformat și introdus în circuitul turistic.

Multe dintre vechile castele de apă din țară, unele dintre ele adevărate bijuterii arhitectonice, au fost demolate în lipsa unor idei precum aceasta. Punerea în practică a ideii Make a Point va costa în jur de 90.000 de euro și este finanțată parțial de ING România.

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic