Arta pentru copiii refugiatilor din Romania
Salvati Copiii sprijina copii refugiati din Romania sa se exprime prin arta cu prilejul Zilei refugiatilor, invitandu-i sa-si expuna creatiile in cadrul unui bazar, organizat in zilele de 20 si 21 iunie, la Green Hours de Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati si Organizatia Femeilor Refugiate din Romania.
20 dintre copiii refugiati din Romania, cuprinsi in programele educationale si sociale ale Salvati Copiii au realizat tablouri, bijuterii, jucarii, lumanari, obiecte decorative pentru bazarul oriental si african de la Green Hours. Totodata, ei sunt invitati sa participe la spectacolul de dansuri si costume traditionale si sa guste din mancarurile asiatice si africane, expuse la Green Hours. Tot vineri, Salvati Copiii sarbatoreste aceasta zi in Parcul Cismigiu alaturi de copiii refugiatilor.
Potrivit statisticilor Oficiului Roman pentru Imigrari, din anul 1991 si pana in iulie 2007 aproximativ 16.000 de straini au solicitat azil in Romania, dintre care 2723 au primit o forma de protectie. La sfarsitul lunii iunie a anului trecut un numar de 810 straini figurau printre beneficiarii unei protectii oferite de statul roman. Dintre acestia 261 sunt copii.
Incepand cu anul 1998, Organizatia Salvati Copiii implementeaza proiectul Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati, privind copiii refugiati, solicitanti de azil si separati in Romania. Prin acest proiect, copiii refugiati sunt ajutati sa se adapteze la o alta lume, la o alta cultura si sa se integreze in societatea romaneasca. Un rol esential in procesul integrarii il constituie atat activitatile educative, cat si cele recreative care permit afirmarea propriei lor identitati, a valorilor culturale, dar si largirea propriului orizont prin cunoasterea si adaptarea la realitatea romaneasca.
"De-a lungul anilor Salvati Copiii a asistat, in cadrul programului "Integrarea copiilor refugiati si separati in societatea romaneasca", aproximativ 950 de copii refugiati si 400 de parinti provenind din tari precum: Irak, Somalia, Iran, Afganistan, Turcia, Fosta Iugoslavie, Congo Brazaville, Rusia, Albania", declara Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii.
In prezent, Salvati Copiii continua sa sprijine si sa monitorizeze integrarea copiilor refugiati in sistemul romanesc de invatamant, sa le asigure acestor copii rechizitele scolare necesare participarii lor la scoala in aceleasi conditii ca si copiii romani si ii pregateste suplimentar pentru a recupera cunostintele necesare oricarui copil integrat in sistemul romanesc de invatamant. In acelasi timp, copiii refugiati de varsta prescolara care frecventeaza gradinita beneficiaza de rechizite si de plata alocatiei zilnice de hrana. De asemenea, sunt organizate activitati recreative cu copiii romani, vizite la muzee, teatre, precum si tabere.
Arta pentru copiii refugiatilor din Romania
20 - 21 iunie 2008
Green Hours
"Orasul Animalelor"
GIA (Group Initiative for Animals) creeaza pentru o zi un eveniment unic in Romania - "Orasul Animalelor" - sambata in Parcul Izvor, incepand cu ora 10.
Evenimentul, primul de acest gen din Romania, marcheaza un moment important pentru intreaga comunitate a iubitorilor de animale. Pe durata intregii zile, in centrul universului vor fi animalele. Pentru ele am creat o lume unica, in care sa se simta rasfatate asa cum merita.
Fiindca animalele sunt principalele personaje in "Orasul Animalelor", ele se vor intrece in demonstratii de dresaj si concursuri de toate felurile care vor desemna cele mai frumoase, cele mai latratoare sau miorlaitoate, cele mai bune si ascultatoare animale si vor incheia fastuos cu o premiere pe masura.
Dar surprizele nu se opresc aici! Pentru ca insotitorii lor vor putea invata de la medici veterinari, dresori si crescatori cum sa-si ingrijeasca animalele de companie, cum sa le ofere tot ce au nevoie. Copiii prezenti se vor intrece in desene, poezii si demonstratii de dresaj, dar si adultii vor avea ocupatie.
Sambata, 21 iunie, ora: 10.00
Parcul Izvor, Bucuresti
Posteaza comentariu