În București nu sunt multe de făcut în zilele astea toride de vacanță, pare că toată lumea s-a mutat ori la mare, ori la munte. Dacă n-ați plecat încă în Deltă, la festivalul de film Anonimul, mai aveți timp. Se desfășoară în localitatea Sfântu Gheorghe și durează până pe 14 august. Vă puteți caza fie într-un complex modern, amenajat între Dunăre și mare, fie în casele localnicilor. Peisajul este minunat, puteți îmbina plaja cu plimbările pe canalele Deltei, iar seara să vedeți filme de scurt sau lung metraj. Detalii găsiți pe site-ul festivalului.
***
Filmul Istoric din Cetatea Râşnov
Cetatea Râşnov găzduieşte între 10 – 19 august 2012 un eveniment deja tradiţional – a IV-a ediţie a Festivalului de Film Istoric. Timp de 10 zile, publicul va putea asista la un maraton cinematografic, cu peste 40 de producţii cinematografice dintre cele mai noi și valoroase. Filme documentare şi de ficţiune, concerte, dezbateri şi conferinţe pe teme istorice.
Anul acesta, organizatorii au ales să oglindească în selecţia filmelor din festival şi în evenimentele speciale teme istorice importante: Atentatul terorist de la JO Munchen 1972, Jubileul Reginei Elisabeta a II-a, Insula Ada Kaleh, Sfârşitul lumii şi Transilvania.
Festivalul se va bucura de prezenţa unor invitaţi de marcă: Ivan Patzaichin, medaliat la JO din 1972, Henry Hershkowitz, sportiv din delegaţia Israelului la Munchen 1972, Cristian Ţopescu precum şi actorul Marius Manole.
Atmosfera festivalului va fi completată prin opt concerte speciale şi două expoziții tematice realizate în parteneriat cu Muzeul Ţăranului Român şi Biblioteca Judeteană Astra Sibiu.
Mai multe informaţii găsiți pe site-ul oficial.***
Povestea Ceaunului în Vama Veche
Între 10 și 12 august vă așteaptă la terasa Povestea Ceaunului (din str. Steaua de Mare nr. 4) din Vama Veche o Baie de Cultură. Romi, lipoveni, armeni și aromâni vă poftesc să le cunoașteți diversele lor culturi: bucate alese, demonstrații și ucenicii alături de meșteșugari experimentați, expoziții cu vânzare de obiecte artizanale, expoziții de fotografie, proiecții de filme, muzici autentice și două concerte răsunătoare cu Radu Captari și trupa Romano ButiQ.
În fiecare zi, de la ora 12:00, vor fi proiecții de filme documentare cu povești despre viața de zi cu zi, diferită și uneori spectaculoasă, a unor comunități.
De la ora 14:00, se va putea fura meserie de la meșteșugarii romi și aromâni. Doi rudari si o împletitoare de etnie romă vor arăta cum se îmbunează lemnul pentru a fi cioplit și impletit în felurite forme. O țesătoare aromâncă va învârti firele textile pentru o carpetă traditională, iar o împletitoare aromâncă va împleti lâna sub ochii vizitatorilor.
În fiecare zi veți putea degusta din minunățiile culinare din care diversele culturi ale țării se înfruptă: gulaș unguresc, borș de pește lipovenesc, plăcintă armeană cu spanac, salată de pește romani și multe alte bunătăți.
Vineri și sâmbătă, copiii sunt poftiți la spectacolul cu păpuși „Ciorică”, bazat pe o poveste populară romă.
***
FânFest la Roșia Montana
În caz că vă faceți planuri de concediu la munte în următorul interval, aflați că între 15 şi 19 august începe FânFest la Roşia Montană.
Cu muzică, teatru, film, sport, activism, voie bună şi optimism.Sub sloganul „Dacă ei plătesc pentru orice, nouă ne pasă pe gratis!”, festivalul FânFest a început în 2004, ca un concert de protest al campaniei Salvaţi Roşia Montană. FânFest s-a dezvoltat într-un mare eveniment în aer liber de promovare a turismului, peisajului cultural şi natural al Roşiei Montane. Totodată, FânFest și-a propus de la primele ediții să informeze publicul participant despre motivele opoziţiei față de proiectul minier propus în această parte a Munților Apuseni printr-o ofertă diversificată de activități.
În 2012, la opt ani de la prima ediție, FânFest se bucură să experimenteze, să celebreze și să provoace spiritul critic, iar activitățile sunt și în acest an o invitație de a cunoaște Roșia Montană. Mai multe despre program, informaţii despre transport, cazare şi campare găsiţi pe site-ul festivalului.
***
Schimbați vechituri din casă cu cărți noi
Aveți obiecte părăsite pe-acasă? Duceți-le la Librăria Bastilia şi au ei grijă de ele.
Le trebuie: - 1 cap de mătură (o perie adică) - 1 cizmă de caucic (sau 2) - 1 baston vechi (poate să fie şi de mareşal) - 1 răzătoare de bucătărie (nu Börner!) - bucăţi de material textil - frunze - 1 telefon cu fir - instrumente muzicale uzate - animale de pluş (vechi şi noi) - 1 căluţ de lemn (chiar dacă nu e întreg) - televizor/radio vechi, gramofon (nu trebuie să funcţioneze) - colivii de păsări fără păsări în ele - nasturi - abajururi - şi alte piese de mobilier
Toate aceste minunăţii pot fi aduse în mansarda librăriei până pe 15 august (și dacă sunteți plecați la mare, până pe 20 august).
În schimbul unui obiect de pe listă, primiţi recunoştinţa eternă a celor de la librărie, dar şi un card de reducere 10% la toate produsele din librărie. Găsiți adresa aici.Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine
Posteaza comentariu