Așadar, după ce veți fi înghețat la parada militară, veniți în Pantelimon, la sediul Make a Point din Postăvăria Română (strada Morarilor nr.
2), la un ceai, o cană cu vin fiert și o tură de urcat 170 de trepte, câte numără scara din jurul Turnului.Turnul de apă al Postăvăriei Române este o construcție industrială care încă își mai îndeplinește funcția de bază, aceea de a crește presiunea în sistemul de alimentare cu apă din zonă. În 2012 el a fost subiectului unui concurs artistic, finalizat cu pictarea Perdelei verzi (lucrare a artistului româno-libanez Daniel Georges) pe partea superioară a turnului.
Pictura a fost aleasă de locuitorii Bucureștiului, prin vot, și a fost dezvelită în noaptea de Revelion.În vara acestui an a demarat construcția scării elicoidale, care va permite de acum accesarea turnului atât pe exterior – ceea ce oferă o panoramă spectaculoasă a orașului de la 30 de metri înălțime – cât și pe interior – prin crearea unui spațiu atipic de expunere artistică. Iar la inaugurare veți avea ocazia să experimentați pe pielea voastră o expoziție inedită, vizuală și acustică (pusă în operă de artiștii Suzana Dan, Cătălin Crețu și Șerban Jipa).
Scara este rezulatul unei colaborări artistice româno-spaniole.
A fost proiectată de o echipă mixtă de arhitecți – Miruna Stoicescu și Santos e Garcia – și „înșurubată” de o echipă de muncitori români din Craiova, sub directa îndrumare a unui inginer spaniol.***
După inaugurare, turnul va fi la dispoziția oricărui curios. Vizitarea este gratuită, dar va fi posibilă pe bază de programare prealabilă la adresa point@makeapoint.ro.
Proiectul „Turnul de apă și artă” este derulat de Asociația culturală Make a Point, cu sprijinul ING Bank România, AFCN și Apa Nova.