Cursuri gratuite de prim ajutor

În situații disperate, când o rudă un prieten sau doar un trecător au nevoie de ajutor medical de urgență, e bine să știm fiecare câte ceva despre cum se acordă primul ajutor. Răspunsul

În situații disperate, când o rudă un prieten sau doar un trecător au nevoie de ajutor medical de urgență, e bine să știm fiecare câte ceva despre cum se acordă primul ajutor. Răspunsul imediat este esențial și poate salva o viață.

Instructorii Asociației Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență ( ASVSU) organizează până în luna decembrie a acestui an cursuri gratuite de prim ajutor pentru publicul larg. Cursurile sunt parte a proiectului „Lecția de prim ajutor”, lansat acum aproape trei ani.

Instructorii vor preda timp de patru ore suportul de bază în acordarea primului ajutor, iar cursanții vor avea ocazia să se familiarizeze cu noțiuni despre: statutul salvatorului, într-un caz de urgență, apelul unic de urgență 112, așezarea în poziția laterală de siguranță a victimei, cum să reacționeze atunci când observă o persoană căzută la pământ și care nu respiră, cum să folosească defibrilatoarele din spațiile publice (acolo unde există) sau cum să execute respirații artificiale și compresiuni toracice externe.

Pentru programul înscrierilor la cursurile gratuite de prim ajutor trebuie să vă abonați la newsletterul „Lecția de prim ajutor” printr-un click aici.

În această săptămână, de exemplu, se derulează un program de prim ajutor pentru copii, predat de medicii SMURD.

Lecția de Prim Ajutor vă dă ocazia să experimentați cum puteți salva un copil aflat într-o situație de urgență la cursul organizat marți, 13 august, între orele 16:00 – 20:00 în București.

Veți învăța teoretic și practic, de la instructorii SMURD, principalele proceduri și manevre de prim ajutor destinate copiilor și bebelușilor: resuscitarea cardio-respiratorie, manevra Heimlich, cum să procedați când întâlniți o persoană minoră căzută la pământ și alte situații speciale de prim ajutor, ce pot apărea în cazul celor mici, dar și al celor mari.

Cursul este gratuit și urmărește să pregătească părinții, bunicii și pe toți cei interesați de salvarea copiilor în situații de urgență, să acționeze corect până la sosirea personalului medical specializat. Înscrierile au loc până la data de luni, 12 august, la ora 12:00 și se realizează prin completarea formularului de înscriere de pe site.

Atenție! Numărul de participanți la curs este limitat la maximum 20 de persoane, așa că e bine sa te înscrii cât mai repede.

dollores-benezic