Totuși, David Kesterton, project manager la Asociația de Planning Familial, spune că nu numai motivul economic i-ar face pe oameni să întârzie momentul conceperii unui copil, ci că ar exista diverse altele.
Cum ar fi faptul că tot mai mulți bărbați sunt la a doua căsătorie, de regulă cu o femeie mai tânără, iar asta îi „predispune” la apariția unui copil.Apoi, celebra frază „40 este noul 30”, care spune că la 40 de ani oamenii se simt la fel de tineri ca la 30 și că simt că pot face față cerințelor unui copil, din punct de vedere fizic, mai ales că la 40 se presupune că deja ai și cu ce să-l crești, dacă mai ai cu ce să-l concepi ;)
Cifrele furnizate de Institutul de Statistică al Marii Britanii arată că 29% dintre tați au 30-34 de ani, 21% au între 35 și 39, 10% au între 40 și 44 de ani, iar 4,6% au peste 45 de ani.
Chiar dacă sunt rare cazurile de tați de peste 50 sau 60 de ani, „brigada grizonată”, cum îi numește BBC pe noii tați ai lumii, și-a găsit probabil inspirația și în vârstele înaintate ale unor celebrități, cum ar fi Rod Stewart (66), Sir Paul McCartney (61) sau Clint Eastwood (66).Dar, există și minusuri. Doctorul Yacoub Kalaf, consultant în medicina reproductivă la Spitalul Guy, spune că există unele studii care sugerează că sunt anumite vârste (45) după care bărbații nu ar trebui să mai facă copii.
Pentru că există riscul să iasă cu tulburări neuro cognitive, cum ar fi autism, schizofrenie, sau să aibă un IQ mai mic.Totuși, medicul spune că numărul cazurilor nu e atât de mare, și că trebuie luați în seamă și restul factorilor de mediu. Mai ales că tot studii medicale arată că bărbații trecuți de 40 nu mai fac nici atât de des sex, deci scade cumva și „riscul” de a avea copii.
Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine