Am mers cu emotii la lectia de sushi, pentru ca eram intimidata de relativa mea ignoranta in domeniu. Facusem din timp rezervare la So Restaurant (www.sorestaurant.com) in Soho, pentru ca au numar limitat de locuri si cursul se desfasoara doar martea, din doua in doua saptamani.
Pentru 60 de lire, participi la un curs care dureaza peste doua ore, ai o bautura inclusa in pret, plus cateva portii de sushi preparate de Sushi Chef. Iar sushi facut de tine il iei acasa, frumos ambalat, ca sa te poti lauda prietenilor.

Sushi Chef Matsuya Tomokazu de la So Restaurant ne-a purtat cu ingaduinta prin etapele pregatirii specialitatilor California Roll si Nigiri. Ne-a spus ca suntem cei mai priceputi de pana acum, pentru ca toti se umplu de orez pana la coate. Probabil asa erau incurajati toti elevii.
California Roll nu este un preparat traditional, ci un rezultat al bucatariei fusion, si s-a nascut in Statele Unite, cum indica numele lui. Se pare ca americanii nu agreau Nori-ul (alge de mare uscate) la exterior, asa ca produsul rezultat este un rulou invers fata de cele traditionale. Se prepara cel mai usor, astfel incat am inceput cu el.
Comentarii (1)
ce fel de orez este necesar pt sushi cel cu bobul scurt sau lung .mersi
Posteaza comentariu