1. Lasă impresia că este tot timpul cineva acasă
Casele care par nelocuite sunt primele vizate de hoţi, aşa că încearcă pe cât posibil să nu le oferi posibilitatea de a-şi da seama că nu este nimeni acasă. Roagă un vecin cu care te înţelegi bine să verifice zilnic căsuţa pentru corespondenţă şi să treacă prin faţa uşii. Sunt multe pizzerii si restaurante care lasa fluturaşi agăţaţi de clanţa uşii, iar dacă aceştia nu sunt luaţi, este semn că nu este nimeni acasă.
Coboară jaluzele pană la jumătatea ferestrei, astfel încât să nu atragi atenţia asupra faptului că eşti plecată.
De asemenea, dacă nu pleci cu maşina în vacanţă, încercă să o lăşi în parcarea blocului sau în curte, nu în pacarea aeroportului sau la un prieten. Când maşina este acasă, şansele ca şi proprietarul să fie acasă sunt mult mai mari, iar hoţii sunt descurajaţi.
2. Nu-ţi anunţa plecarea în vacanţă pe Facebook
Când anunţi public faptul că pleci în vacanţă pe Facebook, este ca şi cum i-ai invita pe hoţi la tine acasă. Oricât de atentă ai fi cu persoanele pe care le adaugi în lista de prieteni, este posibil ca printre acestea să se strecoare şi persoane necunoscute. De altfel, Politia Romana a lansat o campanie preventivă intitulată "Nu-ţi scăpa casa din ochi", prin care a atras atenţia asupra faptului că unii hoţi îşi caută ţintele pe Facebook, unde lumea este foarte generoasă cu detaliile personale.
3.Verifică şi securizează uşile şi ferestrele
Pentru a-ţi proteja casa de hoţi când pleci în concediu, este esenţial să închizi toate uşile care dau din exterior spre interior, precum şi ferestrele. Nici măcar un geam mic nu ar trebui lăsat deschis pentru aerisire.
4. Montează sisteme de supraveghere video
Sistemele de supraveghere video reprezintă o investiţie importantă pentru siguranţa ta. Este drept că nu costă puţin, însă dacă vrei să îţi protejezi bunurile, merită să o faci, mai ales că vei pleca în toate concediile fără griji de acum înainte.
5. Montează un sistem de alarmă
Sistemele de alarmă sunt şi ele o soluţie eficientă pentru protejarea locuinţei atât în concediu, cât şi în restul timpului. Când este armat, sistemul detectează efracţiile şi transmite informaţia direct în dispeceratul firmei de securitate. De asemenea, informaţia poate ajunge şi la proprietar, dacă există monitorizare de la distanţă.
6. Apelează la o cunoştinţă de încredere
Dacă pleci în vacanţă departe de casă, pentru o perioadă mai lungă de timp, lasă o cheie de rezervă unei cunoştinţe de încredere, care poate intra zilnic în locuinţă pentru a verifica dacă totul este în regulă.
© Copyright: depositphotos
Cum să-ţi protejezi locuinţa de hoţi când eşti plecată în concediu
Vara este sezonul vacanţelor şi, aşa cum tu pândeşti cele mai bune oferte pentru sejururi de vis, aşa şi pe tine te pot pândi alţi ochi necunoscuţi. Hoţii preferă să dea spargeri vara, în contextul în care multă lume pleacă de acasă. Pentru a fi sigură că locuinţa ta este o fortăreaţă în calea infractorilor, cel mai bine este să o protejezi din timp. Din fericire, ai suficient de multe soluţii la dispoziţie pentru a-ţi păzi casa de hoţi când eşti plecată în concediu.
Comentarii (1)
La punctul 5 am putea adauga ca se pot alege sisteme care sa detecteze prezenta animalelor ce sunt sub 20 de kg - asadar, acesta nu mai trebuie sa fie un impediment.
Posteaza comentariu