Croația: cele mai frumoase destinații turistice pe care trebuie să le vezi

Priveliștea spre Marea Adriatică, apele de culoarea turcoazului încadrate de plaje cu nisip fin, deliciile cu fructe de mare și arhitectura de excepție transformă Croația într-o destinație foarte solicitată de turiști. Află care sunt cele mai frumoase destinații turistice din Croația pentru următorul concediu pe care îl planifici.
Coasta Croației se află pe locul 5 în Europa din punct de vdere al lungimii, după Norvegia, Grecia, Regatul Unit Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Italia. Are 1.244 de insule, deși numai un număr redus sunt locuite, aproximativ 48. Dacă deja te gândești unde ar trebui să mergi în următoarea vacanță trebuie neapărat să incluzi pe listă cele mai frumoase destinații turistice din Croația. 
Orașele cu o atmosferă deosebită, satele tradiționale, insulele mărginite de valurile turcoaz și parcurile naturale creează un amestec fascinant de natură, istorie și cultură care te va cuceri de îndată ce pășești în această țară.

 
Iată cele mai frumoase destinații turistice din Croația pe care nu trebuie să le ratezi: 

 
1. Parcul Național Krka

Localizat pe Coasta Dalmată a Croației, Parcul Național Krka este o zonă protejată care îți oferă situri istorice, vegetație luxuriantă și ocazia de a observa de aproape animalele. Parcul este renumit pentru cascadele și piscinele cu apă transparentă, albastru-verzuie.
Poți ajunge ușor aici din Split. Parcul are multe alei bine întreținute, ideale pentru plimbări și explorarea naturii, dar îți oferă și excursii cu barca. Potecile te vor purta spre cascade și vei putea face fotografii speciale sau vei avea ocazia să înoți în piscinele naturale.

 
2. Zagreb

Este capitala Croației și cel mai mare oraș, oferindu-ți o atmosferă vibrantă în care atracțiile moderne și cele istorice se combină pentru a reda farmecul aparte al zonei. Se află în nord-vestul Croației și datează din secolul al XI-lea. În prezent Zagreb este un oraș cosmopolit unde poți descoperi esența culturii croate și vei lua contact cu principalele instituții academice. Zagreb este împărțit în Orașul de Sus și Orașul de Jos. Nu rata Orașul de Sus dacă îți dorești să mergi pe străzi pietruite cu secole în urmă și să vizitezi biserici medievale.

 
3. Korcula

Cunoscută drept locul nașterii lui Marco Polo, Korcula este o insulă cu o suprafață de 50km, localizată pe Coasta Adriatică a Croației. Pe insulă vei putea descoperi păduri luxuriante, de un verde intens, plantații de măslini, plaje idilice și mici sate pitorești.
Nu rata cel mai mare oraș de pe insulă, Korčula, unde vei putea admira arhitectura venețiană din perioada Renașterii și piețele pline de culori și arome. 

 
4. Pula

Se află în partea sudică a Peninsulei Istria și este o destinație populară pentru călători încă din timpul romanilor, când se organizau luptele de gladiatori. Pula este cunoscută pentru ruinele istorice din perioada Imperiului Roman și mixul de culturi care te poartă în alte vremuri.

 
5. Zadar

Este un oraș care datează de 3.000 de ani, localizat în nordul Coastei Dalmate din Croația. În inima orașului poți descoperi ruine romane, arhitectura medievală și numeroase biserici. De asemenea, poți merge la malul mării pentru a te bronza, a înota și a te relaxa.

 
6. Split

Supranumit „floarea Mediteranei”, orașul Split este al doilea ca mărime din Croația. Principala atracție a orașului este arhitectura gotică și renascentistă, Palatul lui Dioclețian fascinând generații succesive de turiști. Construit între anii 298-305, acest palat roman reprezintă un mic oraș labirintic, unde vei vedea cafenele, baruri și magazine situate pe alei din marmură care îți poartă pașii spre trecut.
În afara centrului istoric te poți plimba pe malul mării, poți face cumpărături la Green Market sau poți înota pe plaja Bacvice.

 
7. Parcul Național Plitvice

Este una dintre minunile naturale ale Croației și ale Europei. Lacurile, cascadele și pădurea luxuriantă te vor fascina în timp ce admiri cerul reflectat în apele turcoaz, albastre, verzi sau gri. Explorează rețeaua de 16 lacuri, barajele naturale și vegetația impresionantă. Poți face plimbări lungi pe aleile din lemn sau poți alege excursiile cu barca.

 
8. Dubrovnik

Este supranumit „perla Mării Adriatice”, fiind o locație fascinantă în cadrul oricărei excursii. Se află în partea sudică a Coastei Dalmate și a fost fondat în secolul al VII-lea. Casele cu acoperiș portocaliu crează un contrast impresionant lângă cerul albastru, iar orașul îți oferă numeroase atracții. În centrul istoric te poți plimba pe străzi pietruite, vei vedea zidurile de apărare și poți păși în palate magnifice sau biserici care te duc înapoi în timp. De asemenea, poți merge pe plajele Banje și Lapad sau poți vizita insula Lokrum.

 
9. Hvar

Este una dintre cele mai populare insule din Croația datorită plajelor relaxante, câmpurilor de lavandă și viilor cu struguri parfumați. Principalul oraș este Hvar și datează din secolul al XIII-lea.
Aici vei putea observa străzi pavate cu marmură, palate gotice, biserici cu detalii arhitecturale de excepție și o fortăreață istorică. Piața centrală a orașului este înconjurată de clădiri istorice, iar printre ele se regăsește și Catedrala Sf. Ștefan. Este un loc potrivit atât pentru turișii pasionați de istorie, cât și pentru cei care vor să desfășoare activități în aer liber, de la drumeții până la cățărat pe stânci, înot și explorarea plajelor.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
22 Noiembrie 2019
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • EuToteu pe 22 Nov 2019, 12:50
    Ati fost macar acolo?

    Eu am fost cam peste tot, mai putin in insule (Korkula si Hvar; apropos, nu s-a dovedit niciodata ca Marco Polo s-a nascut in Korkula, chiar si croatii recunosc ca e doar o legenda de atras turistii). Dubrovnik e foarte frumos, Parcul National Plitvice e splendid, in rest ati dat-o in bara, celelalte nu au ce cauta in top. Zagreb e un oras banal, nu ai ce face mai mult de 3-4 ore in el, centrul istoric e mic si tern. La fel si Split, are o falez relativ cosmopolita si un centru istoric minuscul, dar e macar mai cosmopolit. Zadar e sters, in maxim 1 ora vezi tot ce vrei, iar Pula e cel mai banal oras din Istria (are doar o arena romana). Parcul national Krka nu l-am vazut, caci daca vezi Plitvice ai vazut cam tot. Dar sunt multe locuri splendide, Istria e fascinanta daca stii ce sa vezi, Rovinj e 7 clase peste Pula, la fel Motovun si Groznjan, niste orasele mici dar vechi, presarate intre dealuri. Iar Opatija bate de departe Split.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod