City break de o zi, pleci dimineaţa şi vii seara. Ce trebuie să ştii

Pleci dimineaţa la Roma, îţi bei cafeaua, mănânci o pizza în Cetatea eternă şi te întorci seara acasă. Acesta este city break-ul de o zi!

Un soi de marathon, dar în domeniul turismului. O zi la finalul căreia vei constata că eşti stors de orice urmă de energie.

Motivele pentru care unii aleg acest mod de a călători sunt diverse. Nu au timp să stea mai mult la destinaţie, vor să facă ceva “altfel”, nu au bani pentru a sta şi peste noapte, merg la o tură de shopping sau vor să viziteze un târg. Ca orice lucru în lumea asta, până şi city breakul de o zi are avantaje şi dezavantaje.

În primul rând trebuie să găseşti o companie aeriană care are cel puţin două zboruri pe zi spre o anumită destinaţie.

Unul dimineaţa, altul seara. Sau să compui un traseu din două zboruri diferite. Pleci cu o companie şi te intorci cu alta.

Principala problemă cu care te vei confrunta în această escapadă este oboseala. Din faţa calculatorului, când faci planul de bătaie, de la 8 dimineaţa, când aterizezi, până la 20:30 când decolezi spre Bucureşti sunt “doar” 12 ore, în care ai impresia că nu ştii ce să faci mai deagrabă. Practica arată că pentru un zbor care pleacă la 6 dimineaţa din Bucureşti, trebuie să te trezeşti cel târziu la 3:30, asta dacă ai totul pregătit de cu seara, te speli pe dinţi, bei o cafeluţă rapid şi sari în taxi.
La retur, dacă stai să te gândeşti că avionul aterizează după miezul nopţii, s-ar putea să constaţi că nu ajungi în pat mai repede de 2 noaptea. Deci aproape 24 de ore pe drum. Şi ca să îţi dai seama la ce te înhami, gândeşte-te cât de obosit ajungi seara în aeroport în ultima zi de vacanţă, după ce ai părăsit camera la 10 dimineaţa. Şi acolo aveai 4-5 ore de somn în plus.

Bunnn. Avantajul la excursia de o zi este că nu ai nevoie de bagaj de cală. Deci nu va trebui să stai în faţa benzii de bagaje nici la dus, nici la întors.
Asta înseamnă timp câştigat. Nu ai nevoie nici de haine de schimb, cu excepţia celor de pe tine. Dacă ai un ghiozdan în care pui şi alte lucruri din categoria “în caz că …”, îl cari în spate. Dacă nu, îl poţi lăsa în gara centrală sau în vreun mall în dulapioarele speciale de bagaje.

Îţi recomand să îţi faci un plan încă de acasă cu locurile în care vrei să ajungi. Asta ca să nu te trezeşti în buricul târgului, că nu ai net pe telefon şi nu ştii încotro să o apuci mai întâi.
5-6 obiective, trecute frumos pe Google Maps, eventual cu programul de funcţionare, nu au omorât niciodată un turist inteligent. Vezi că online îţi poţi cumpara şi bilete de acces la diverse obiective. Şi din nou scuteşti timp.

Citeşte mai mult pe blogul meu www.mihaijurca.ro sau urmăreşte-mă pe Facebook  

mihai-jurca