Deși există impresia că prețurile din Japonia sunt exorbitante, realitatea este că nu totul costă foarte mult, iar dacă știi să te orientezi îți poți respecta bugetul și te vei bucura pe deplin de momentele unice petrecute în această țară. Detalierea cheltuielilor realizată de www.22places.com îți demonstrează cât costă o excursie în Japonia, dar și modalități de a reduce totalul cheltuit.
Cu abordarea corectă vei putea vizita atracțiile care te fascinează și vei observa îndeaproape cultura japoneză, fără să fii nevoit să-ți scurtezi sejurul pentru că ți s-au terminat banii. Moneda utilizată în Japonia este yenul, la o rată de schimb de 0,0084 euro. Pentru a evita confuziile gândește-te că 100 de yeni înseamnă 0,84 euro, iar 1 Euro este aproximativ 130 de yeni.
Încă există destul de multe locuri în care va trebui să plătești în numerar, așa că va trebui să folosești bancomatele. Nu sunt mereu ușor de găsit, dar dacă te uiți cu atenție le vei observa.
Cea mai simplă soluție este să introduci cuvântul „ATM” în Google Maps și să urmezi ruta spre cel mai apropiat. Nu toate bancomatele vor funcționa pentru carduri din străinătate. În cazul în care nu observi nimic scris în engleză cel mai probabil este vorba despre un bancomat strict pentru uz local.
Iată cât costă o excursie în Japonia, pe categorii de cheltuieli:
1. Transportul public
În orașele mari o călătorie cu metroul va costa între 1,5 și 2 euro. Trenurile din Japonia sunt foarte rapide și confortabile. O călătorie de la Tokyo la Hiroshima (800km) va costa aproximativ 155 de euro. Pentru călătoriile între orașe se poate achiziționa Japan Rail (JR) Pass, valabil 21 de zile, pentru suma de 490 de euro de persoană.
2. Toaletele publice
Nu sunt neapărat o parte importantă a bugetului, dar poți fi liniștit pentru că toaletele publice din Japonia sunt de obicei foarte curate și în general nu necesită plata unei taxe.
3. Cazarea
O parte importantă a cheltuielilor va fi destinată cazării. În special hotelurile din Osaka, Tokyo și Kyoto au prețuri destul de ridicate. O cameră cu facilități medii, care va avea în jur de 10m², va costa între 120 și 160 de euro pe noapte. Poți alege să stai la o pensiune, unde vei plăti 30 de euro pe noapte.
4. Mâncarea
Merită să mănânci des sushi în Japonia. Nu numai că va avea un preț mai redus, dar este și mai gustos. Prețurile pornesc de la 0,90 de euro pentru 2 bucăți, așa că poți consuma suficient sushi pentru numai 10 euro.
Berea este destul de scumpă în restaurante și baruri, prețurile variind între 3 și 8 euro pentru o sticlă de 350ml. Vinul și cocteilurile nu vor costa la fel de mult. Dacă ți se face poftă de pizza în Japonia, să știi că vei plăti mai mult pentru ea decât în Europa, prețurile pornind de la 15 euro. Pentru o porție de tăieței ramen sau supă udon vei plăti între 5 și 8 euro.
În general hotelurile nu includ micul dejun în prețul cazării, dar îl poți rezerva pentru un cost suplimentar.
5. Vizitarea atracțiilor
Majoritatea templelor și atracțiilor din Japonia percep o taxă de intrare, care este de câțiva euro, însă se vor aduna la costuri dacă vei petrece o perioadă mai îndelungată aici. Taxa de intrare în temple este între 1,5 și 5 euro de persoană, dar în locațiile speciale din Osaka și Tokyo se poate ajunge până la 25 de euro. O vizită la un meci de sumo sau la un centru de antrenament pentru luptătorii sumo va costa 100 de euro, iar dacă vrei să vezi celebrul Restaurant Robotic din Tokyo vei plăti aproximativ 65 de euro.
Cum îți poți reduce costurile?
Iată ce poți face pentru a diminua cheltuielile pentru o vacanță în Japonia:
1. Cumpără mâncarea de la supermarket
Cele 3 lanțuri de supermarketuri populare în Japonia sunt Family Mart, Lawson și 7/11. Toate au o selecție apetisantă de sushi, onigiri și alte mese gata preparate în stil japonez.
Dacă vei cumpăra mâncarea de la supermarket vei plăti mult mai puțin decât într-un restaurant. Au și cafea bună la un preț de 1-1,5 euro.
2. Stai peste noapte într-o cafenea Manga
Poate părea amuzant, dar să știi că va fi o experiență plăcută și deloc scumpă. Este vorba despre cafenelele numite Manga Kissas, unde poți închiria o cameră pentru jocuri pe calculator. Camera va avea duș și un fotoliu confortabil sau o canapea și poate fi închiriată câteva ore sau toată noaptea.
3. Călătorește în extrasezon
Majoritatea turiștilor vin în Japonia primăvara sau toamna pentru că vremea este foarte plăcută, iar florile de cireș au un parfum uimitor. Dacă vei evita aceste anotimpuri îți vei reduce costurile considerabil, dar trebuie să fii pregătit pentru zile foarte calde, ploioase ori foarte reci.
Posteaza comentariu