Audi Q8 e-tron, mașina cu care vom „pluti“ în Aventour la feminin by Texar

Aventour la feminin, proiectul Eva.ro&Automarket.ro ajuns la a treia ediție va avea loc între 3 și 6 mai și vine cu numeroase surprize. Una dintre ele este și Audi Q8 e-tron!

Aventour la feminin ne va încânta în acest an cu cele mai noi mașini apărute pe piața din România, printre care și Audi Q8 e-tron.

Audi Q8 e-tron, o mașină spectaculoasă pe care o vor testa pentru patru zile fetele în Aventour. Așadar, gașca se reunește pentru experiențe noi pe care abia așteptăm să ni le împărtășească.

Destinația? La mare, la soare cu Sânziana Negru, Laura Giurcanu, Ioana Grama și Mihaela Sava - ”Prăjiturela”, alături de prietenele Sorina Brumariu, Bianca Giurcanu, Krista Baias și Alexandra Boca, în cele mai sigure, confortabile și arătoase mașini!

 

Astăzi, vă facem cunoștință cu Audi Q8 e-tron, pe care vi-l prezentăm în galeria de mai jos:

 

CINE ESTE?

Audi e-tron, vechiul model cu zero emisii al constructorului din Ingolstadt, a trecut prin cea mai mare schimbare din carieră și a devenit Q8 e-tron.

Este cel mai mare SUV electric Audi și singura electrică din turul nostru.

Noul Audi Q8 e-tron are o înălțime de 1.633 milimetri, iar varianta Sportback are un acoperiș ceva mai coborât, adică 1.619 milimetri.

PREȚ DE PORNIRE ÎN ROMÂNIA:
74.700 de euro

PREȚ FINAL MAȘINĂ TESTATĂ:
101.200 de euro

PREMIERĂ PENTRU AUDI

Acest Q8 e-tron este primul model care adoptă noua identitate vizuală a mărcii. Un prim indiciu este logo-ul cu 4 cercuri bidimensional, dar și faptul că hayonul nu mai afișează versiunea modelului (50, 55 și așa mai departe). Altfel spus, atunci când îl vei vedea în trafic nu vei ști cu ce Q8 e-tron ai de-a face.

Din punct de vedere al designului exterior, Audi Q8 e-tron propune o parte frontală redesenată. Grila Singleframe vine în culoarea caroseriei, atunci când este bifat pachetul S Line.

S-a vrut un design mai curat pentru partea din spate și de aceea a fost luată decizia de a reduce numărul emblemelor prezente aici. În schimb, emblema și numele modelului sunt acum gravate cu laser pe montantul B. O premieră pentru Audi.

VEI SIMȚI CĂ PLUTEȘTI...

Aerodinamica a fost, la rândul ei, îmbunătățită. Sunt prezente o serie de elemente noi care sporesc circulația aerului pe lângă roți. În consecință, coeficientul aerodinamic al versiunii SUV este de 0.27 (de la 0.28), iar al variantei Sportback a scăzut de la 0.26 la 0.24.

Are suspensie pneumatică standard, deci o să simți că plutești. Pentru un plus de manevrabilitate, mai ales pe viraje, suspensia a fost revizuită, iar direcția este mai precisă decât înainte. Garda la sol ajunge la 176 milimetri, dar poate fi coborâtă până la 76 de milimetri.

Avem jante noi, cu diametrul cuprins între 19 și 21 de inch și o bandă luminoasă, orizontală, integrată în faruri și ascunsă finuț sub capotă.

 


 

MOTOR PUTERNIC, ÎNCĂRCARE RAPIDĂ

Noul Audi Q8 e-tron este disponibil alături de 3 sisteme de propulsie electrice cu o eficiență crescută.

Versiunea de bază Q8 50 e-tron și, implicit, Q8 50 Sportback e-tron vine cu două motoare, unul pe axa față și unul pe axa spate. Deci are tracțiune integrală.

  • Cele două motoare oferă 340 de cai putere.
  • Are nevoie de 6 secunde pentru a atinge 100 de km/h.
  • Viteza maximă este de 200 de km/h
  • Are baterie de 89 kWh, adică suficient pentru 491 de kilometri.

Se încarcă la priză rapidă cu maxim 150 kW, doar că astfel de prize se găsesc destul de rar.

 

 

 

MATERIALE RECICLATE PENTRU O CALITATE MAI BUNĂ A VIEȚII

Noutatea o reprezintă prezența mai multor materiale sustenabile la interior. Spre exemplu, clienții au la dispoziție ornamente dintr-un material obținut prin reciclarea PET-urilor, iar scaunele sport ale pachetului S Line sunt îmbrăcate în piele artificială și microfibră Dinamica (cu 45% poliester).

De asemenea, Audi a folosit materiale reciclate pentru insonorizarea habitaclului, dar și pentru preșuri. Totodată, prinderile centurilor de siguranță sunt din plastic reciclat.

Avem piele ecologică pe bord și portbagaj de 570 de litri.


 


 
Aventour la feminin by Textar va putea fi urmărit după hashtagul #Aventour, pe paginile de Facebook Eva și Automarket sau pe conturile Instagram Eva și Automarket. Veți găsi mereu imagini, clipuri și povești din timpul turului. Și, bineînțeles, și pe conturile fetelor implicate în proiect.
 

3-6 mai

Un proiect:
Eva și Automarket

Prezentat de:


Parteneri:


 
 
 
 
Follow:
 
#Aventour 
  
  
MAI MULT DESPRE: Audi, Aventour la feminin