Cu tenul ei strălucitor, fără riduri, tot timpul cu zâmbetul pe buze, Pamela Jay nu dă niciun indiciu despre vârsta ei reală. Are 54 de ani, dar nimeni nu i-ar da nici 30. De fapt, i se întâmplă deseori ca oamenii să o ia din greşeală drept iubita fiului ei. Secretul său include exerciţii zilnice de yoga, o dietă sănătoasă şi un tub de ulei de cocos, care costă numai 17 euro, scrie cotidianul britanic Daily Mail.
"De multe ori oamenii cred că mint când află ce vârstă am. Unii sunt atât de şocaţi încât trebuie să le arăt actul de identitate ca să le dovedesc. Câteodată şi eu mă uit în oglindă şi nu-mi vine să cred că am 54! Nu-s sigură că arăt de 20 de ani, deşi lumea aşa îmi spune, dar simt că m-aş încadra pe la 30 şi ceva de ani şi chiar aşa mă şi simt", a declarat Pamela. "Am mers de curând cu fiul meu să vedem o proprietate şi am fost întrebaţi dacă suntem un cuplu. Când i-am zis că el e fiul meu, agentul imobiliar s-a înroşit şi era foarte jenat. Fiul meu mereu glumeşte: <<Mamă, ori eu arăt prea în vârstă ori tu arăţi prea tânără!>>", a continuat ea.
Pamela Jay locuieşte în Yorkshire, Anglia, şi este angajată în sistemul bugetar.
Seara, înainte de culcare, se spală pe dinţi, face duş şi nu uită să aplice produse de exfoliere şi creme. Tot acest proces durează o oră. Dar meritul substanţial pentru look-ul său îl pune pe seama unui tub cu ulei de cocos care costă numai 17 euro. "Folosesc multe produse. Nu le cumpăr des, dar când o fac aleg calitatea şi acestea durează mai mult. Îmi ia doar cinci minute să mă machiez. Folosesc zilnic creme cu factor de protecţie solară, pentru faţă am Dermalogica cu SPF 50 şi Korres pentru corp. Îmi place să fac plajă, dar e important să mă protejez de ultraviolete. Încerc să folosesc produse cât mai naturale, fără parabeni", a explicat ea.
Dieta sănătoasă este o altă latură importantă a stilului său de viaţă: "Încerc să mănânc alimente organice, consum multe salate şi proteine sănătoase."
Pamela se trezeşte în fiecare dimineaţă la ora 6.00 şi ia micul dejun - ouă organice şi pâine fără gluten, plus o cafea neagră şi un pahar de apă în care dizolvă o linguriţă de ulei de cocos. Apoi îşi face o salată pentru prânz. "De obicei pun ceva organic, precum kale, spanac, dovlecei, măsline, ardei roşu şi avocado, cu seminţe de dovleac sau de floarea soarelui, în combinaţie cu somon, ouă sau carne de pui, pentru proteine", a explicat ea.