Pentru a evalua nivelul de stres, oamenii de știință au măsurat nivelul de cortizol din salivă, iar pentru măsurarea activității grăsimii brune, termografia în infraroșu poate detecta schimbările de temperatură ale pielii de pe gât din zona de deasupra claviculei unde acest tip de grăsime este cel mai dens din corpul uman.
Potrivit rezultatelor, parcurgerea exercițiilor de matematică a dus la creșterea nivelului de cortizol la femeile participante la acest test, iar grăsimea lor brună a devenit mai caldă.
"Majoritatea adulților au între 50 și 100 de grame de grăsime brună a cărei capacitatea de a produce căldură este de 300 de ori mai mare decât orice alt țesut al corpului, grăsimea brună având potențialul de a metaboliza rapid glucoza si lipidele", a explicat profesorul Michael E.Symonds.
Există, de asemenea, o relație inversă între cantitatea de grăsime brună și IMC (indicele de masa corporală). Cu cât o persoană are mai multă grăsime brună, cu atât mai mult indicele său de masă corporală este mai scăzut.
Acest studiu va deschide noi piste pentru cercetători în materie de tratamente împotriva obezității introducând stresul ca terapie posibilă, asociat cu activitatea fizică și dieta care acționează, de asemenea, asupra grăsimii brune, spre deosebire de stresul cronic și sever care epuizează metabolismul și duce spre diferite patologii umane, notează site-ul menţionat de Agerpres.
Foto: Depositphoto
Comentarii (1)
corect ! daca o tii sa faca exercitii ( = cu dintii la gard) , normal ca NU are timp sa bage in gura ! totdeauna se aplica bilantul : ce bagi = ce se depune + ce evacuezi !
Posteaza comentariu