În cele din urmă, te prăbușești, deoarece ai epuizat toată energia și nu mai poți funcționa. Pentru multe persoane, acest lucru este valabil atunci când mintea este în permanență stresată. Toate gândurile, grijile și stresul afectează creierul. Însă știai că există un proces simplu, susținut de știință, numit meditație? Iată câteva sfaturi de meditație pentru începători!
Meditație pentru începători: sfaturi și reguli
O sesiune de 20 de minute de meditație pe zi poate reduce nivelul de stres, îmbunătăți abilitățile de luare a deciziilor și ameliora anxietatea. Meditația este populară în întreaga lume. Companiile de top utilizează practici de meditație la locul de muncă, iar 22% dintre angajatorii din Statele Unite le-au oferit cursuri de meditație angajaților lor în 2016.
Dacă nu ai mai meditat niciodată înainte, câte 2 minute pe zi se pot transforma într-un început minunat de a dezvolta obiceiul meditației și de a beneficia de rezultate.
Un lucru pe care ar trebui să îl ții minte este că meditația nu presupune oprirea gândurilor. Aceasta este mai mult despre a fi conștient de gândurile tale și de a le permite să vină și să plece.Vei avea nevoie de un spațiu confortabil pentru meditație, un loc în care să nu fii deranjat și să poți face următoarele lucruri:
1. Stai cu spatele drept la un nivel confortabil, fie pe un scaun, fie pe podea.
2. Începe prin a sta cu ochii deschiși, cu un focus relaxat.
3. Respiră profund pe nas și pe gură.
4. În timp ce respiri, închide ușor ochii și reia respirația normală.
5. Fă o pauză, oprește-te din orice faci și bucură-te de momentul prezent! Simte presiunea corpului tău pe scaunul de sub tine, picioarele de pe podea și mâinile și brațele care se odihnesc pe picioare.
6.
Mută ușor atenția înapoi la respirație și observă respirația și mișcările corpului în timp ce inspiri și expiri.7. Când îți dai seama că mintea nu se mai gândește la nimic, la niciun gând, sunet sau senzație, concentrează-te din nou pe respirație.
8. Treptat, concentrează-te înapoi pe corpul tău și pe spațiul din jurul tău. Apoi deschide ușor ochii din nou.
9. Ia-ți un moment pentru a te gândi cum te-a făcut meditația să te simți înainte de a-ți vedea de sarcinile obișnuite ale zilei tale.
De ce ar trebui să incluzi meditația în viața ta?
Cei peste 50 de ani de cercetări științifice au arătat o dovadă convingătoare a numeroaselor tipuri diferite de beneficii pe care meditația le poate avea atât asupra creierului, cât și asupra corpului. Una dintre cele mai convingătoare dovezi al meditației este că îți schimbă creierul la propriu.
Scanările creierului au arătat că porțiunea încărcată cu neuroni a creierului, cunoscută sub numele de materie cenușie, este semnificativ mai mare în mai multe zone ale creierului implicate în funcții importante, cum ar fi luarea deciziilor, reglarea emoțională și memoria.Unul dintre modurile principale prin care te ajută meditația este realizarea faptului că nu reprezinți gândurile sau sentimentele tale. Meditația te eliberează dacă ai fost blocat de gândurile tale. Prin simpla conectare cu propria persoană, poți dezvolta abilitatea uimitoare de a face față stresului, de a-ți îmbunătăți starea generală de sănătate și de a-ți îmbunătăți intelectul. Și ai nevoie doar de două minute pentru a închide ochii, pentru a te concentra pe respirație și pentru a fi prezent.
Apoi, vei fi pe cale să-ți schimbi viața.