Dacă eşti copleşită de lene în fiecare dimineaţă, te poţi împăca cu gândul că nu eşti o persoană matinală sau poţi încerca să-ţi modifici rutina zilnică pentru a beneficia de mai multă energie şi de o stare mai bună. Încearcă 10 secrete ce îţi arată cum să scapi de moleşeala de dimineaţă.
Te odihneşti suficient? Un adult poate rezista şi cu 6 ore de somn pe noapte, dar asta nu înseamnă că oferă corpului odihna suficientă. Înainte să iei măsuri pentru a scăpa de lenea de dimineaţă, asigură-te că dormi destul.
Nu abuza de amânarea alarmei
Odată ce ţi-ai stabilit ora de trezire, nu amâna alarma ceasului deşteptător sau a telefonului de prea multe ori. Cu cât prelungeşti starea dintre somn şi trezire, cu atât vei avea mai puţină energie atunci când reuşeşti să te dai jos din pat.
Foloseşte lumina soarelui
Pentru un somn bun ai nevoie de întuneric, dar imediat după trezire, bucură-te de lumina soarelui. Numeroase studii au confirmat faptul că soarele te ajută să-ţi reglezi mai uşor ritmul corpului şi te scapă de lenea de dimineaţă.
Bea un pahar de apă după trezire
Dacă eşti deshidratată, eşti obosită. Bea apă imediat după ce te trezeşti pentru a te asigura ca această problemă nu contribuie la lipsa ta de energie.
Spală-te cu apă rece
Spălarea feţei cu apă rece este o metodă clasică de înviorare dimineaţa, dar şi gâtul, interiorul coatelor şi spatele genunchilor sunt zone bine vascularizate, a căror răcire te poate ajuta să începi ziua mai bine.
Ascultă muzică
Fie că alegi muzica artistului preferat, o carte audio sau o emisiune de radio, sunetul te va ajuta să te concentrezi. Este ideal să alegi tu ce asculţi, nu să te laşi pe mâna unui DJ de radio pus pe glume proaste la prima oră.
Fă puţină mișcare
Nu ai nevoie să mergi la sală dimineaţa pentru a te energiza. Puţină mişcare este suficientă pentru a-ţi pune sângele în mişcare. Dacă nu vrei să transpiri în drum spre serviciu coborând rapid scările sau mergând pe jos, fă câteva exerciţii imediat după ce cobori din pat, înainte să mergi la baie.
Include proteine în micul dejun
Un mic dejun bogat în carbohidraţi şi sărac în proteine îţi va creşte nivelul de energie temporar, cu o cădere neplăcută mai târziu. Include mai multe proteine în micul dejun, fie ca alegi un iaurt degresat, un pahar de lapte, câteva alune şi seminţe sau chiar un ou fiert.
Bea un ceai verde sau alb
Ceaiul verde şi alb îţi oferă energie pentru mai mult timp de-a lungul zilei, fără urcuşuri şi coborâşuri, ca în cazul unei cafele mari. Ceaiul negru are efecte mai apropiate de ale cofeinei, deci nu este cea mai potrivită băutură pentru dimineaţă.
Utilizează eficient cafeaua
Dacă nu vrei să renunţi la cafea, alege să o bei în modul cel mai eficient. Studiile specialiştilor în somn au arătat că efectele optime ale cofeinei sunt obţinute cu numai 6-8 înghiţituri de cafea pe oră. Băută, câte puţin, de dimineaţa până la prânz, cafeaua îţi poate oferi astfel mai multă energie, fără să fie urmată de oboseală.
Propune-ţi de seara să ai o dimineaţă bună
Componenta psihică este adesea ignorată în rutina zilnică, deşi, uneori, este suficient de puternică pentru a opera schimbări fără alte ajutoare. În fiecare seară, când îţi pui capul pe pernă, pregătită să adormi, gândeşte-te pentru câteva momente la dimineaţa zilei următoare. Propune-ţi să ai energie şi hotărăşte-te că te vei trezi uşor şi vei avea o dimineaţă bună. Dă o şansă acestei tehnici şi ai putea fi surprinsă de puterea ei.
Cum să scapi de lenea de dimineaţă. 10 secrete
Dacă eşti copleşită de lene în fiecare dimineaţă, te poţi împăca cu gândul că nu eşti o persoană matinală sau poţi încerca să-ţi modifici rutina zilnică pentru a beneficia de mai multă energie şi de o stare mai bună. Încearcă 10 secrete ce îţi arată cum să scapi de moleşeala de dimineaţă.
De Iulia Anghel