Top 6 alimente alcaline pe care să le consumi mai des

Alimentele alcaline au grijă de sănătatea noastră. Consumă cât mai des aceste 6 alimente alcaline ca să-ţi protejezi corpul de boli grave.

Atunci când aciditatea în corp este una crescută pot să apară reacţii inflamatorii care predispun corpul la boli grave, precum cancerul. De regulă, consumul ridicat de produse lactate şi carne creşte aciditatea sângelui, iar acest lucru poate să pună în pericol buna funcţionare a rinichilor şi a ficatului.
 

"O hiperaciditate cronică va coroda ţesutul şi dacă este scăpată de sub control va întrerupe toate activităţile şi funcţiile, de la bătăile inimii până la combustia neurală a creierului. Ea se află la rădăcina tuturor bolilor şi a tulburărilor. (...) Hiperaciditatea este şi cea care ne menţine graşi", explică medicul Robert O'Young în cartea sa "Dieta Young.
Miracolul pH pentru o sănătate perfectă".

Specialistul mai explică faptul că relaţia dintre acid şi bază este cuantificată astfel: pH 7 înseamnă mediu neutru, pH sub 7 este mediu acid şi pH peste 7 este mediu bazic sau alcalin.

Unul dintre cele mai alcaline alimente este considerat a fi avocado, care are un pH 8 şi ajută la alcalinizarea sângelui. Contracarează aciditatea introducând şi aceste alimente în dietă care au un efect alcalin!


Top 6 alimente alcaline pe care să le consumi mai des

1. Avocado

Are un pH 8 care ajută la alcalinizarea sângelui, contracarând astfel efectele generate de alimentele acide consumate. Prin urmare, este recomandat să consumi avocado zilnic în salate, smoothie-uri, guacamole sau simplu cu puţină sare de mare.

2. Lămâi şi lime

"Stoarceţi de-a lungul zilei lămâie sau lămâie verde în apă şi mai ales înainte de culcare. Nu luaţi lămâie cu o jumătate de oră înainte de masă sau zece minute după ce aţi terminat de mâncat. Este bine să beţi cu o oră înainte de a mânca şi apoi să aşteptaţi până când a avut loc digestia pentru a bea din nou", explică medicul în cartea sa.

Chiar dacă aceste două fructe sunt considerate a fi acide, se pare că atunci când sunt ingerate favorizează dezvoltarea unui mediu alcalin.

3. Cruciferele şi sucurile verzi

Alături de alte legume verzi (sparanghel, varză de Bruxelles, castravete, ţelină apio, varză, fasole verde, mazăre, ardei verde), broccoli se numără printre alimentele alcaline pe care trebuie să le incluzi zilnic în dietă. Ele conţin clorofilă care ajută celulele sângelui să livreze oxigen în corp.

Un alt aliat bun pentru a creşte consumul de verdeţuri care curăţă sângele de toxine vei găsi în sucul verde proaspăt stors (nepasteurizat). Sucul proaspăt stors din verdeţuri proaspete şi legume verzi este puternic alcalinizant. Este de preferat să eviţi folosirea fructelor şi să te limitezi la combinaţia dintre frunze şi lămâie sau ghimbir.

4. Morcovii şi sfecla roşie

Morcovii şi sfecla roşie, alături de toate rădăcinoasele au un efect alcalin în corp, de aceea este foarte important să le consumi cât mai des posibil. Fie că le prepari la abur, la cuptor sau în stare crudă, toate rădăcinoasele sunt gustoase şi foarte nutritive pentru organism.

5. Usturoiul

Este unul dintre superalimentele recunoscute pentru proprietăţile lui benefice pentru sănătate. În urma studiile efectuate până în prezent, usturoiul s-a dovedit a fi un aliment extrem de important pentru sănătate, în special datorită alicinei, o substanţă care are grijă de sistemul cardiovascular, de sistemul imunitar şi de ficat. De asemenea, usturoiul este unul dintre alimentele alcaline pe care trebuie să le consumi cât mai des.

6. Vinetele

Sunt recunoscute pentru efectele lor alcaline asupra corpului. În plus, vinetele conţin acid clorogenic, o substanţă care stimulează digestia şi metabolismul.

MAI MULT DESPRE: nutritie, sanatate, alimente alcaline