Slăbit rapid: 6 idei ca să-ţi faci un mic dejun sănătos în 5 minute

Ţi se pare că niciodată nu ai suficient timp dimineaţa pentru a lua micul dejun? Ca să elimini această problemă, iată câteva idei ca să ai un mic dejun sănătos în 5 minute.

Micul dejun este esenţial pentru sănătate. Numeroase studii au demonstrat faptul că persoanele care obişnuiesc să mănânce în fiecare dimineaţă au un tonus mai bun pe parcursul zilei, au mai multă energie, reuşeşsc să se menţină la greutatea corporală dorită, rezistă mai uşor în faţa tentaţiilor culinare şi fac alegeri sănătoase la mesele de prânz şi cină.

Iată câteva dintre cele mai rapide idei pe care le poţi reţine pentru micul dejun:

1. Banană cu unt de arahide

Această combinaţie asigură organismului un aport optim de proteine şi fibre care vor împiedica apariţia senzaţiei de foame până la prânz.

Fie ca ţii la serviciu câteva banane şi un borcan cu unt de arahide, fie acasă, această soluţie este una dintre cele mai rapide. Nu îţi va lua mai mult de 5 minute să prepari acest mic dejun şi să-l mănânci.


2. Iaurt grecesc cu un pumn de nuci/seminţe crude

Alege iaurtul grecesc deoarece are un conţinut dublu de proteine, iar nucile aduce un aport însemnat de grăsimi bune, mononesaturate. Aceste grăsimi sunt esenţiale pentru inimă, creier şi te ajută la slăbit.


3. Ouăle fierte

Majoritatea specialiştilor sunt de părere că ouăle sunt printre cele mai bune surse de proteine.
Ca să ai un mic dejun rapid, sănătos şi săţios poţi să fierbi în avans ouăle şi să le păstrezi la frigider. Astfel, dimineaţa când eşti pe fugă poţi să le mănânci rapid atât simple, cât şi cu pâine prăjită.


4. Cereale integrale cu fructe uscate, nucă de cocos şi lapte/iaurt

O combinaţie de cereale integrale simple pe care să le combini cu fructe uscate, seminţe crude şi fulgi din nucă de cocos constituie o soluţie rapidă şi sănătoasă pentru micul dejun. Ţine într-un borcan ermetic o combinaţie de cereale, fructe, cocos şi seminţe ca să o ai mereu la îndemână, iar dimineaţă doar toarnă puţin lapte (poţi să-l foloseşti şi pe cel vegetal) sau iaurt peste ele.



5. Beţe de legume cu diverse pateuri vegetale

Păstrează în frigider felii de morcov, ţelină, conopidă, castraveţi sau ardei pentru a le consuma dimineaţa la micul dejun cu un pateu vegetal. Pateul de năut, linte, avocado, pasta de susan sau untul de arahide/migdale sunt câteva dintre opţiunile pe care le poţi păstra în frigider pentru a le avea la îndemână dimineaţa.


6. Un mix de nuci/seminţe crude şi fructe uscate

Amestecă împreună nucile, seminţele şi fructele uscate preferate, porţionează-le în pungi şi astfel vei avea la îndemână un mic dejun sănătos pe care îl poţi consuma în drum spre serviciu.