Desi poate fi gasita pe toata perioada anului, sezonul sfeclei este din iunie pana in octombrie, cand poti gasi foarte usor sfecle tinere.
Informatii nutritionale
Sfecla reprezinta o sursa excelenta de vitamina B, folati, mangan si potasiu. De asemenea, este o sursa buna de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru si fosfor.
Tabel nutritional
1 ceasca sfecla fiarta (170 grame) are 74.80 calorii. | ||
Nutrienti | Cantitatea | Cat la % asigura din necesarul zilnic? |
folati | 136 mcg | 34 % |
mangan | 0.55 mg | 27.5 % |
potasiu | 518.50 mg | 14.8 % |
fibre | 3.40 g | 13.6 % |
vitamina C | 6.12 mg | 10.2 % |
magneziu | 39.10 mg | 9.8 % |
triptofan | 0.03 g | 9.4 % |
fier | 1.34 mg | 7.4 % |
cupru | 0.13 mg | 6.5 % |
fosfor | 64.60 mg | 6.5 % |