Din fericire, mai jos poți găsi câteva sfaturi de la dieteticieni care te ajută să mănânci sănătos, să prepari mese rapide, simple și sănătoase, chiar și în cele mai aglomerate seri. Iar dacă le incluzi în viața ta, vei ajunge să uiți de momentele în care aveai comportamente mai puțin sănătoase.
Ce sfaturi de la dieteticieni ar trebui să urmezi pentru a mânca sănătos?
1. Umple-ți congelatorul cu pește
Este recomandat să mănânci cel puțin două porții de pește pe săptămână. Pentru a face acest lucru, alege pește care poate merge din congelator direct în cuptor. De obicei, peștele congelat trebuie dezghețat înainte de gătit, dar există și tipuri de pește marinat, ambalat individual, care poate fi gătit direct din congelator.
Un alt truc este achiziționarea unei pungi cu creveți congelați, care sunt o sursă excelentă de proteine cu un conținut scăzut de calorii, care pot fi gătiți rapid și adăugați la paste și salate.2. Ține anumite alimente la îndemână
Sunt zile în care vii acasă și ești atât de înfometată, încât simți nevoia să mănânci imediat. Ar trebui să ai preparate care pot fi gătite în 10 minute, cum ar fi bulgurul sau orzul. Poți amesteca aceste ingrediente într-o salată, alături de ton sau somon. Acest preparat se poate face instant, așa că poți mânca sănătos. Alte ingrediente pe care ar trebui să le ai la îndemână în bucătărie sunt ouăle, fasolea conservată, puiul congelat, sosul de spaghete, humusul, legumele, fideaua.
3.
Prepară smoothie-uriCe poate fi mai bun decât un smoothie gata instant atunci când te grăbești să ieși pe ușă? Poți preambala mici pachete cu fructe, legume, pudră de cacao, semințe de chia sau goji. Dimineața, pune ingredientele într-un blender, adaugă lichidul ales (lapte, apă de cocos, kefir). Poți ține afine înghețate în congelator, pe care să le combini cu iaurt simplu, lapte, unt de arahide, banane și puțin sirop de arțar. Unele cercetări au constatat că afinele sălbatice au de două ori mai mulți antioxidanți decât cele crescute în sere.
4. Profită de scurtături
Nimănui probabil că nu îi place să stea să curețe și să felieze sau să taie cuburi legumele. varza de Bruxellers mărunțită, cartofii spiralați sau conopida semipreparată.
Sau să curețe usturoiul. Sau să taie varza de Bruxelles. De aceea, produsele pregătite deja din magazine te pot ajuta să reduci timpul petrecut în bucătărie. Acestea pot fi puțin mai scumpe, dar poți economisi timp și te pot ajuta să mănânci mai bine acasă pe termen lung. Alege legume care să te ajute să îmbogățești mesele, cum ar fi morcovii și dovleceii, 5. Pregătește-te din timp
Dacă preferi să pregătești legumele, proteinele și fibrele de care ai nevoie înainte de a începe săptămâna, este perfect. Dar dacă este ceva care nu îți place, sari peste acest lucru. Este ușor să fii copleșită de prepararea mesei. În schimb, poți să pregătești din timp anumite lucruri. De exemplu, poți ține în caserole ciuperci și ceapă tăiate mărunt pentru omlete sau tocănițe, eliminând acest pas din prepararea meselor în timpul săptămânii. Astfel, nu va trebui să pornești de la zero atunci când îți este foame.