Sarmale cu pasat si ciuperci

Ce daca nu au carne? Incearca aceasta reteta daca ti-e pofta de sarmale! S-ar putea chiar sa iti placa mai mult.
Ingrediente
1/2 ciuperci
1 cana de pasat
1 morcov
3 cepe
100 ml ulei
150 ml suc de rosii
2 linguri bulion
sare, piper, marar
1 foaie de dafin
1 varza proaspata sau murata.

Mod de preparare
  • Se toaca ceapa si se caleste in ulei;
  • Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa;
  • Se lasa sa fiarba putin in sucul lor;
  • Pasatul spalat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pasta de rosii, sare, marar, piper si o ceasca de apa;
  • Se amesteca toate, se lasa la racit si apoi se aseaza in cate o o lingura de amesteca si se infasoara in foaia de varza;
  • Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, si peste aceasta se aseaza in randuri suprapuse sarmalele bine infasurate;
  • Peste ele se pune apa, se pune sucul de rosii si o foaie de dafin.
    Se fierb la foc mic cca 1 1/2 ora.