1/2 ciuperci
1 cana de pasat
1 morcov
3 cepe
100 ml ulei
150 ml suc de rosii
2 linguri bulion
sare, piper, marar
1 foaie de dafin
1 varza proaspata sau murata.
Mod de preparare
- Se toaca ceapa si se caleste in ulei;
- Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa;
- Se lasa sa fiarba putin in sucul lor;
- Pasatul spalat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pasta de rosii, sare, marar, piper si o ceasca de apa;
- Se amesteca toate, se lasa la racit si apoi se aseaza in cate o o lingura de amesteca si se infasoara in foaia de varza;
- Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, si peste aceasta se aseaza in randuri suprapuse sarmalele bine infasurate;
- Peste ele se pune apa, se pune sucul de rosii si o foaie de dafin. Se fierb la foc mic cca 1 1/2 ora.