Guacamole este cu siguranţă cea mai cunoscută reţetă care are la bază avocado. Însă, există o mulţime de alte întrebuinţări şi reţete ingenioase care au la bază avocado. Ca să le descoperi, citeşte şi materialul pe care l-am publicat în urmă cu o lună şi se numeşte "Cum să mănânci avocado? 8 reţete pe care nu le ştiai"
De ce să mănânci avocado?
- Este foarte bogat în acizi graşi omega-3, adică are grăsimi sănătoase care sunt benefice pentru sănătatea inimii şi a creierului;
- Scade colesterolul “rău”;
- Inhibă dezvoltarea celulelor canceroase;
- Reglează tensiunea arterială, fiind util persoanelor care suferă de hipertensiune arterială;
- Are grijă de dinţii tăi, prevenind apariţia gingivitei;
- Scade nivelul trigliceridelor;
- Protejează ficatul;
- Protejează prostata;
- Ajută la menţinerea unui nivel optim al glicemiei;
- Hidratează tenul şi previne apariţia ridurilor, aşa că nu ezita să-ţi faci o mască cu avocado pisat şi puţin ulei de măsline/ulei de migdale dulci. Las-o 15-20 minute şi apoi îndepărtează cu apă călduţă.
Acum că ai aflat despre beneficiile pe care le aduce, iată încă câteva lucruri inedite pe care nu le ştiai despre avocado şi care au fost prezentate în publicaţia Huffington Post:
1. Avocado este un fruct, nu o legumă
Deşi ai fost tentată până acum să spui că avocado este o legumă, trebuie să ştii că este un fruct. Potrivit University of California Agriculture & Natural Resources, fructul este partea (ovarul matur) matură care rezultă dintr-o floare.
2.Îl poţi folosi ca să prepari deserturi
O budincă din avocado, miere de albine şi cacao este de-a dreptul delicioasă şi se prepară fără să ai nevoie de foc. De asemenea, avocado merge de minune în smoothie-uri, checuri, fursecuri, brioşe, negrese, creme pentru torturi, deoarece înlocuieşte cu succes untul, având aceeaşi consistenţă.
3. Un avocado are mai mult potasiu decât o banană
Un fruct de avocado conţine 975 de muligrame de potasiu. În schimb, o banană care este recunoscută pentru conţinutul său ridicat în potasiu are doar 487 de miligrame.
4. Se coace mai rapid dacă-l pui lângă o banană sau un măr
Cred că ai şi tu problema cu avocado pe care îl găseşti necopt în supermarketuri. Nu este moale şi untos aşa cum ai avea nevoie, însă poţi să-l laşi câteva zile în întuneric, într-o pungă de hârtie. Un alt truc ca să-i grăbeşti coacerea este să pui lângă el o banană sau un măr, deoarece gazele care se eliberează în pungă vor accelera procesul de coacere.
5. Avocado este unul dintre puţinele fructe cu un conţinut ridicat de proteine
Un avocado conţine 4 grame de proteine, o cantitate ridicată în comparaţie cu multe alte fructe. De asemenea, proteinele pe care le conţine sunt cele esenţiale şi de înaltă calitate, care se digeră mult mai uşor şi hrănesc muşchii.
6. Este perfect în măştile pentru ten şi păr
Datorită conţinutului bogat în acizi graşi esenţiali, avocado este util în măştile pentru părul distrus, dar şi cele pentru hidratarea tenului. De asemenea, uleiul de avocado presat la rece poate să fie folosit pentru efectul său antirid.