Sănătate. Cum să eviţi problemele legate de digestie? 5 sfaturi practice

Statisticile arată că o persoană consumă anual aproape o tonă de alimente. Ca să funcţioneze totul bine trebuie să ai grijă la câteva reguli de bază

Sistemul digestiv este supus unui mare efort. O alimentaţie haotică conduce adesea la afecțiuni ale sistemului digestiv, ce pot fi resimţite prin dureri abdominale, stări de greaţă, balonare, diaree, constipație.

Ca să scapi de aceste probleme trebuie să acorzi o atenţie mai mare sistemului tău digestiv ca să-i acorzi şi perioadele binemeritate de pauză. Iată câteva sfaturi practice cu ajutorul cărora preîntâmpini probleme digestive majore:


1. Consumă iaurturi probiotice


Studii recente arată că iaurtul ajută la menținerea sănătății digestive, la scăderea riscului de diabet și de boli cardiovasculare, precum şi la scăderea în greutate.

"Pentru a păstra sănătatea şi buna funcţionare a sistemului digestiv este important să îi oferim alimente de calitate, diversitate şi echilibru nutriţional, dar şi să fim atenţi la semnalele pe care le primim de la acesta – apariţia tulburărilor funcţionale digestive trebuie să genereze imediat măsuri de restabilire a binelui digestiv. În funcţionarea sistemului digestiv, flora intestinală are un rol important. Datorită conţinutului de bacterii lactice active, iaurtul, mai ales cel probiotic, ajută la menţinerea sau refacerea florei intestinale, pentru ca sistemul digestiv să funcţioneze corect. Consumul zilnic de iaurturi probiotice este esenţial, nu doar ca sursă de bacterii vii, dar şi pentru alţi nutrienţi importanţi”, declară Prof. Dr. Dan L. Dumitraşcu, Preşedintele Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie.


2. Bea seara o cană cu ceai de fenicul


Înainte de culcare poţi să consumi o cană cu ceai de fenicul. Acesta este recunoscut pentru proprietăţile sale de stimulare a digestiei, precum şi pentru faptul că reduce balonarea şi gazele intestinale.