Sănătate: 5 alimente care-ţi stimulează creierul şi-l menţin tânăr

Consumă zilnic un pumn de nuci, deoarece acestea sunt printre cele mai bogate surse de omega-3. Aceste grăsimi sănătoase previn apariţia bolilor grave.

Există alimente care stimulează creierul să fie mai creativ şi îl menţin în formă, având un rol preventiv în apariţia bolilor grave. Iată ce alimente trebuie să incluzi în dietă pentru a-ţi proteja creierul şi a te concentra mai bine:


1. Nucile româneşti


Acestea au un conţinut ridicat de acizi graşi omega-3 care sunt esenţiali pentru sănătatea creierului. Consumând zilnic câte un pumn de nuci îţi îmbunătăţeşti funcţiile congnitive şi previi îmbătrânirea creierului.
Capacitatea de concentrare, procesul de memorare şi creativitatea vor fi îmbunătăţite datorită acestor grăsimi sănătoase.

"Deoarece acizii graşi omega-3 reprezintă un constituent major al membranelor celulelor creierului şi sunt transformaţi în substanţe chimice importanteale creierului, ei sunt necesari pentru funcţionarea normală a sistemului nervos şi par a fi implicaţi în reglarea dispoziţiei, a capacităţilor legate de atenţie şi memorie şi în psihoze", susţine medicul Andrew L.
Stoll în cartea sa "Factorul omega-3".