Lect. Univ. Dr. Corina-Aurelia Zugravu, medic primar si lector universitar la Catedra de Igiena Alimentatiei si Nutritiei, din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" ne lamureste despre avantajele si dezavantajele consumului de cafea.
Daca te-ai saturat de toate studiile despre beneficiile si efectele nocive ale cafelei care se contrazic in permanenta citeste interviul de mai jos si te vei lamuri daca este bine sa consumi cafea in cantitati moderate.
Alaturi de efectul stimulator al acesteia, ea reprezinta si un produs cu caracteristici organoleptice particulare, ceea ce aduce satisfactii suplimentare consumatorului.
"Multe din efectele nocive cu care a fost creditata cafeaua se datoreaza, in fapt, tutunului"
Atentie la combinarea cafelei cu tutunul! Din pacate, asocierea traditionala a cafelei cu fumatul reprezinta un pattern comportamental extrem de daunator si cercetatorii au indicat faptul ca multe din efectele nocive cu care a fost creditata cafeaua se datoreaza, in fapt, tutunului. Asa cum se indica in publicatia medicala Harvard Women Health Watch, un consum moderat de cafea nu ridica niciun fel de probleme si are, in plus, efecte benefice asupra starii generale de sanatate a organismului.