Probleme cu balonarea? Alege ceaiul potrivit pentru a evita crampele și acumularea gazelor

Ai frecvent probleme cu balonarea? Există câteva soluții care să te ajute. Testează și tu unul dintre ceaiurile propuse pentru a-ți reveni mai repede.
Dacă ai o astfel de problemă, este cazul să-ți creezi o strategie pentru a preveni situațiile neplăcute. Nu este nevoie să eviți complet mâncărurile tale favorite sau să ții un regim drastic, ci poți utiliza ceaiurile naturale pentru a stimula digestia și a elimina gazele intestinale.
Data viitoare când te deranjează balonarea și simți că ai vrea să ștergi toate activitățile pe care le ai în agendă sau să uiți de jeanșii cu talie înaltă, prepară o ceașcă de ceai. Efectul benefic al ceaiului nu se limitează la încălzirea mâinilor, ci plantele pot calma durerile abdominale, vor preveni crampele, vor elimina gazele acumulate și vor preveni formarea lor.

 
Savurează aceste ceaiuri de fiecare dată când ai probleme cu balonarea:

 
1. Ceai de ghimbir

Deși este cunoscut mai mult pentru efectul împotriva stării de greață, ghimbirul elimină și balonarea datorită compusului numit gingerol. Folosește rădăcina de ghimbir pentru a prepara un ceai cu efect antiinflamator, care îți aplatizează stomacul și normalizează digestia.
 
Ingrediente:
- rădăcină de ghimbir rasă;
- apă clocotită;
- nectar de agave;
- suc de lime.

 
2. Ceai de hibiscus

Ai auzit până acum de hormonul numit aldosteron? Are un rol esențial de reglare a tuturor funcțiilor organismului, fiind implicat în mod special în procesul de absorbție și eliberare a apei la nivelul rinichilor. Din acest motiv poate influența semnificativ balonarea.
Flavonoidele din ceaiul de hibiscus reglează nivelul acestui hormon, prevenind simptomele neplăcute.
 
Ingrediente:
- flori proaspete sau uscate de hibiscus;
- apă clocotită;
- miere de salcâm;
- suc de lămâie.

 
3. Ceai de lămâiță

O singură ceașcă din acest ceai îți poate reface starea de confort. La fel ca și cafeaua, te ajută să te trezești mai ușor pentru că revitalizează întreg organismul. Spre deosebire de cafea, acest ceai nu acționează prin intermediul cafeinei, ci are un puternic efect antiinflamator. Alege această băutură pentru a avea un adomen plat, a preveni retenția de apă și a da un impuls util metabolismului.
 
Ingrediente:
- lămâiță uscată;
- apă clocotită;
- miere de tei sau lavandă.

 
4. Ceai de mușețel

Este considerat în primul rând un remediu pentru insomnie, dar acesta nu este singurul efect benefic al ceaiului de mușețel. Datorită proprietăților antiinflamatoare combate cu succes umflarea absomenului și acumularea gazelor la nivelul intestinelor.
Bea o ceașcă de ceai de mușețel de 2-3 ori pe zi și vei remarca efectul benefic în cel mult 2 zile.
 
Ingrediente:
- flori proaspete sau uscate de mușețel;
- apă clocotită;
- 2-3 frunze de mentă;
- miere de tei.

 
5. Ceai de fenicul

Poate ai recunoscut deja această plantă ca ingredient în diferite feluri de mâncare, dar să știi că este foarte eficientă și sub formă de ceai. În afară de gustul bun pe care îl dă preparatelor, feniculul are un conținut ridicat de antioxidanți, care îl transformă într-un remediu natural foarte eficient. 
Balonarea și crampele abdominale pot fi tratate rapid cu ajutorul uleiului esențial care se regăsește în semințele de fenicul și se eliberează rapid în ceaiul aromat.
Are un gust puțin neobișnuit, dar de îndată ce îl vei testa vei vrea să îl bei din ce în ce mai des pentru a te simți bine în orice moment.
 
Ingrediente:
- semințe de fenicul, râșnite;
- apă clocotită;
- miere de salcâm.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.