Postul Paştelui: Cele mai rapide reţete pentru micul dejun

Salata de fructe, omleta cu tofu sau pateul de năut sunt câteva dintre opţiunile sănătoase la care poţi apela atunci când nu vrei să mănânci de dulce.

Zilele în care vrei să ţii post pot să fie dificile atunci când eşti obişnuită să mănânci zilnic lactate şi carne. Însă, nu trebuie să îţi complici viaţa şi vei vedea că există atât de multe alte reţete la care poţi să apelezi în special la micul dejun, fără să te stresezi prea mult. Trebuie să pui pe un raft mai ferit al frigiderului toate produsele lactate, mezelurile şi ouăle pentru a scăpa de tentaţie şi a nu le consuma din greşeală.



Este bine să păstrezi în frigider următoarele alimente:

Hummus sau pastă de năut
Fie îl prepari în casă din boabe de năut fierte, fie îl cumperi însă alege-l pe cel care nu conţine aditivi nocivi.

Avocado
Îl poţi folosi în locul untului pentru a-l consuma pe pâine prăjită.

Tofu sau brânză de soia
Poţi sfărâma tofu pentru a prepara o omletă falsă, dar la fel de gustoasă precum cea din ouă.

Lapte vegetal de soia, ovăz sau orez
Asigură-te că ai ales un lapte vegetal de calitate care să conţină doar soia, apă şi puţină sare de exemplu.
Fereşte-te de sortimentele de lapte vegetal care conţin o mulţime de ingrediente.


Iată cinci reţete foarte rapide pe care te poţi baza la micul dejun. Fie le prepari de seara sau din timpul zilei, fie înainte de a mânca, însă fără să-ţi ocupe mult timp.